СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Уют и чистота сътворени от продуктите на AQUIS и Dekorator с Teflon™

Възможно ли е стените в нашия дом или дървения под, по който стъпваме всеки ден да е покрит с тайнствено покритие, което не задържа водата и не се замърсява? Да няма петна и полепнали частици и лесно да се почиства. Без наличието на миризми, защото нищо не може да се абсорбира по нея и да оставя приказно усещане при допир от съвършенната си сатенена повърхност. Да, възможно е! Има такива повърхности и това са стените и дървените повърхности, боядисани и лакирани с тефлонови бои AQUIS и Dekorator.

Тeflon™ е търговското наименование на полимерното съединение, открито през 1938г. от Рой Планкет, работещ за компания Дюпон. Тефлонът е уникален материал. Той има най-малкият коефицент на триене от всички твърди вещества. Затова се използва като незалепващо покритие за тигани, ютии и др. Той има много ниска степен на химическа активност, което го прави изключително безопасен. Тефлонът притежава висока абразивна устойчивост. Има нисък коефицент на топлопроводимост и може да бъде считан за топлоизолационен материал. Тефлонът не се възпламенява и издържа, както на високи, така и на ниски температури.

Мегахим е първият и единствен български производител на бои и лакове с Тeflon™ по лиценз на американската компания Дюпон. Продуктите са в сериите AQUIS™ и Dekorator™ и се отличават с изключително финна структура, устойчиви на замърсяване и лесни за почистване. Техните показатели при нанасяне и продължителна експлоатация са ярка демонстрация на перфектния технологичен баланс постигнат между най-доброто от природата и високите технологии. Те се нанасят изключително лесно и образуват гладко, финно и много приятно на допир покритие. При боите то може да бъде като сатенен гланц или матово, но и в двата случая то не задържа прах и старее много бавно. Образуваното здраво покритие е силно устойчиво на замърсяване, защото ниската химична активност на тефлона не позволява на веществата да се свързват с боядисаната повърхност. Частиците попаднали върху нея се отблъскват, не залепват, не попиват и не остават.

Употребата на боите с Тeflon™ означава да чистим по-малко, по-бързо и по-лесно, а това ще ни даде повече време за нас и нашето семейство.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини