СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Стайна автоматизация в едно устройство с комуникативните термостати RDG200KN на Siemens

Стайна автоматизация в едно устройство с комуникативните  термостати RDG200KN на Siemens

Новите комуникативни термостати RDG200KN осигуряват здравословен и продуктивен климат, като управляват температурата и влажността, с възможност за KNX комуникация между сензори, задвижващи механизми и системи за сградна автоматизация като Desigo и Synco. Те са подходящи за търговски сгради, хотели, офиси и автоматизация на дома. Чрез детектори за присъствие, картови четци или автоматична времева програма устройствата оптимизират употребата на енергия и разходите, а функцията “зелено листо” показва степента на енергийна ефективност.

Цялата стайна автоматизация е обхваната в едно елегантно устройство с дебелина 25 мм, с голям дисплей с подсветка, интуитивни ”touch” бутони, които не позволяват натрупването на замърсявания. Управлението може да бъде персонализирано чрез задаване на параметри и зони на ползване.

Предварително зададените приложения и гъвкави изходи за управление покриват различни ОВК конфигурации. От вентилаторни конвектори до термопомпи и отоплителни или охлаждащи тавани, новият термостат има широко приложение. Най-често използваното приложение е едновременното управление на подово отопление и вентилаторен конвектор с едно устройство. Термостатите са комбинирани с голям избор от изходи за управление (on/off, PWM, DC 0…10 V, 3-позиционни).

Инсталирането и въвеждането в експлоатация може да бъде направено за минути благодарение на лесната за окабеляване основа, системни инструменти, DIP превключватели или приложението за смартфон PCT Go. Базирано на NFC технология, PCT Go позволява копиране и вмъкване на функциите на няколко устройства, импорт и експорт на настройки чрез имейл или sms приложения и настройване на устройствата, докато са все още в опаковката.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини