СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 2, 2021

Иновативни кабелни скари от ОБО Беттерманн

Иновативни кабелни скари от ОБО Беттерманн

Кабелните скари и кабелните стълби са основна група в асортимента на ОБО Беттерманн и с годините на употреба и усъвършенстване наложиха редица стандарти в кабелополагането. С въвеждането на нови системи и все по-високите изисквания за рентабилност на монтажните дейности, производителят от Германия разработва и предлага нововъведения, които не само ускоряват инсталационните дейности, но и се превръщат в икономически по-изгодно решение от конвенционалните методи.

Така някои малки, но ключови конструктивни промени успяват да зададат стандарти по отношение на рентабилност, надеждност и качество при монтажа. Такъв е случаят с революционното и патентовано бързо надлъжно съединение „Magic“ на перфорираната кабелна скара RKS Magic®. Чрез застъпване на специално оформените краища на двата елемента и фабрично монтираните там фиксиращи елементи кабелната скара остава не само надеждно свързана и механически устойчива, но и осигурява изравняването на потенциала между отделните елементи.

Разбира се, инженерите на ОБО мислят и за допълнителни елементи. Разделителната стена, която се монтира в перфорираната кабелна скара, също притежава функция за бърз безвинтов монтаж. С подготвените предварително елементи за свързване монтирането є става за секунди. И за да се допълни схемата, ОБО Беттерманн предлага и болт с обла глава и оформена четиристенна шийка за бърз монтаж на кабелната скара към конзолата за закрепване на стената.

Точно толкова естетични и сигурни, но и спестяващи още време са иновациите и при телените кабелни скари. Тук патентованото свързване е маркирано като GR Magic®. В допълнение към него идват специално разработените конзоли, към които закрепването на телената скара се извършва само чрез закривяване на предвидените за тази цел метални издатъци.

По подобен начин телената скара може да бъде закрепена към дистанциращи планки, когато условията изискват подобен тип монтаж.

Важно е да уточним, че всеки патент на ОБО Беттерманн, както и всяка иновация, осигуряваща бърз и удобен монтаж, е сертифицирана според всички изисквания и норми за качество и техническа осигуреност.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини