СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 4, 2021

Течни битумни хидроизолации и грундове ХИДРОЗОЛ® за покриви и фундаменти

Течни битумни хидроизолации и грундове ХИДРОЗОЛ® за покриви и фундаменти

Предимствата на течните битумни продукти за хидроизолиране на сгради включват бързо нанасяне без нагряване на основата, бързо стягане и кратки проектни срокове, приложимост върху сухи и влажни основи, образуване на 100% безфугово покритие и др.

Серията течни и обмазни битумни хидроизолации и грундове ХИДРОЗОЛ® на МАРИСАН предоставя решение на всеки казус, включително: хидроизолация на основи, фундаменти, метални и ламаринени покриви; ремонт на старата покривна битумна хидроизолация; стопиране на течове между битумни и метални керемиди; уплътняване около комини и покривни елементи; подготовка за полагане на нова хидроизолация; пароизолация при изграждане на покриви и стопиране на капилярна влага.

Полимер-битумна хидроизолация ХИДРОЗОЛ® WBC-AQ за плоски и наклонени покриви, основи и фундаменти е изградена на водна основа и на база SBS-модифициран битум, в комбинация с каучук, пълнители и армиращи влакна. Формулата е 100% еко-съобразна и безвредна, без съдържание на органични разтворители.

ХИДРОЗОЛ® WBC-AQ е силно еластичен и UV-устойчив продукт, предназначен за приложение и като финишен слой. Образува водоплътно, непрекъснато и високоякостно покритие, устойчиво на стареене. Гъстата консистенция позволява лесно нанасяне без стичане, дори и във вертикални фуги.

Формулата на продукта гарантира устойчивостта му на киселинни подпочвени води. При хидроизолиране на основи, подпорни стени, подложен бетон и участъците от сградата под кота 0, ХИДРОЗОЛ® WBC-AQ гарантира безкомпромисна защита от положителен и отрицателен воден напор. Продуктът се използва също така и под зидарии за стопиране разпространението на капилярна влага.

Препоръчва се и за защита на плоски и наклонени покривни конструкции, козирки и критичните точки в тях (участъци около сифони, стари улуци, воронки и др.).

Продуктът е подходящ за полагане както под битумни мембрани при изграждане на нови покривни конструкции, така и като финишен слой при ремонт на съществуващи покривни хидроизолации.

Течната битумна мембрана е предпочитано решение и за оформяне на паро- и хидроизолационен слой при изпълнението на системи за зелени покриви и покривни градини.

Високата адхезия я прави подходяща за приложение към всякакви строителни основни, между които пресен (веднага след декофриране) бетон, стар бетон, стоманено-бетонни конструкции, зидарии, дървени основи, метални и ламаринени повърхности и др.

Полимер-битумен грунд на водна основа ХИДРОЗОЛ® BG-AQ преди полагане на рулонна и течна битумна хидроизолация позволява дълбоко проникване в микропукнатините на основата като спомага за нейното уплътняване и подобрява сцеплението с последващото покритие.

Високата еластичност допълнително допринася за сигурното поведение и дълготрайната експлоатационна надеждност на финишното покритие от рулонна или течна битумна хидроизолация.

С продукта се работи лесно и безпроблемно като позволява полагане и върху влажни повърхности. Подходящ е за подготовка на бетон, метал, циментови замазки, стари битумни хидроизолации, дървени и други типове основи. След нанасяне изсъхва само в рамките на 15 до 30 минути.

Битумна паста ХИДРОЗОЛ® BP и обмазна хидроизолация ХИДРОЗОЛ® WBC-OR за студено безшевно хидроизолиране и ремонт на основи, покриви и стари хидроизолации обезпечават лесните и бързи ремонти и уплътнявания на конструктивни детайли, отвори около комини, тръби, вентилационни шахти и покривни прозорци, улуци и др.

Изсъхват бързо и образуват силно еластично водонепроницаемо покритие. Оформеният слой не се свива и напуква и устоява на предизвикателствата на времето и атмосферните условия.

Идеален избор са за ремонт на стари битумни хидроизолации, както и за стопиране на течовете между ламаринени, битумни и всякакви други покривни листове.

След нанасяне прилепват перфектно към сухи и влажни основи като спомагат за защита от подпочвена влага и повърхностни води. Нанасят лесно и бързо само с четка и без предварително нагряване на основата.

Бързо съхнещ битумен грунд на органична основа ХИДРОЗОЛ® BG-OR е продукт, кйто прониква бързо и в дълбочина в основата, предразполагайки нейното заздравяване и уплътняване. Приложим е при основи като бетон, замазки, мазилки, метал, ламарина и др. ХИДРОЗОЛ® BG-OR влиза в употреба за предварителна обработка и заздравяване на основи преди рулонни или други студено полагани битумни хидроизолации. Грундът може да се използва за лакиране на метални повърхности и като защитен антикорозионен слой при тръби и метални цистерни.



Реклама



Прелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо