СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 5, 2021

Архитектурен конкурс „Свързани пространства” на Декьонинк

Архитектурен конкурс „Свързани пространства” на Декьонинк

Националният архитектурен конкурс „Свързани пространства” е организиран от представителството на Декьонинк (Deceuninck) за България. Компанията е един от водещите производители в Европа на висококачествени PVC системи за прозорци и врати, стенни и покривни облицовки, както и за проектиране и озеленяване на тераси.

Конкурсът има за цел да селектира и отличи с годишна награда най-добрите архитектурни проекти, в които е приложен творчески и индивидуален подход и които са изпълнени с изделия на марката Deceuninck. Кандидатурите могат да бъдат свързани с реализирането както на голяма жилищна или търговска сграда, така и на фамилна къща. Във фокус ще бъдат проекти, които са енергийно ефективни, изпълнени с внимание към детайлите и прилагащи нестандартни иновативни решения.

Журито на „Свързани пространства” включва знакови личности и специалисти в областта на строителството и архитектурата. Н.П. Фредерик Мьорис, Посланик на Кралство Белгия за България, Северна Македония и Косово е почетен патрон на конкурса, а председател на журито e инж. Аспарух Щерев, изпълнителен директор на Декьонинк България.

Останалите членове са Кристоф де Мил, член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България, Иво Трингов, член на Борда на Директорите на Кордеел България, проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на УС на Съюза на архитектите в България, арх. Владимир Милков - председател на УС на Камара на архитектите в България, Огнян Делибозов, собственик на Dogrami.bg, архитекти Дора и Светлин Маринови, основатели на архитектурно бюро „Гауди-ДС" ООД.

Финалът на конкурса ще бъде на 01 декември тази година, като авторът на отличения проект ще получи знакова статуетка, предметна награда и признание от общността.

Амбицията на Декьонинк България е да превърне конкурса в инициатива, която дава публичност на най-актуалните тенденции за енергийна ефективност при проектирането на сгради.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини