СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 8, 2021

Нови високоефективни системи за централна климатизация KXZ2 на Mitsubishi Heavy Industries от Кондекс

Нови високоефективни системи за централна климатизация KXZ2 на Mitsubishi Heavy Industries от Кондекс

Кондекс предлага на българския пазар нова серия инверторни системи за централна климатизация на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems. Българският официален вносител на климатична техника на японския иновативен производител ще разпространява у нас новата серия тела за централна климатизация KXZ2, базирана на 17-те модела от познатата на пазара с надеждността си предходна серия KXZ.

Компанията доставя, проектира и изпълнява системите за централна климатизация с директно изпарение на хладилния агент (VRF) на Mitsubishi Heavy Industries от 1998 г., като има реализирани над 513 проекта с обща мощност 21 мегавата, а нейни клиенти са мобилни оператори, технологични компании, банки, офисни и административни сгради, хотели, медицински центрове и др.

Предимствата
Новата гама KXZ2 е предназначена за високи бизнес сгради и големи комплекси. В Европа тя ще се предлага в два варианта - стандартен и вариант с Heat Recovery - паралелно охлаждане и отопление посредством рециклиране на отпадната енергия. Това е най-модерната система, която предоставя отопление и охлаждане в широк температурен диапазон според условията и изискванията на средата и може да задоволи и най-високите изисквания за контрол на климата. Сред основните подобрения в тази серия на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems са:
- Нов дизайн при запазени размери на конструкцията;
- Възможност за по-голяма гъвкавост при свързване на вътрешните и външните тела и разширен контрол на режимите на работа;
- По-висока енергийна ефективност.

Оптимизиран монтаж и комфорт
Новата серия инверторни системи за централна климатизация на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems позволява монтаж на по-голямо вертикално отстояние както между вътрешните тела, така и между вътрешните и външните тела:
- До 30 m вертикално отстояние между вътрешните тела, в сравнение с 18 m при предходните модели;
- До 90 m вертикално отстояние между вътрешните и външните тела спрямо 70 m на серия KXZ.

По-голямото вертикално отстояние позволява по-ефективно охлаждане с по-качествена система за отвеждане на кондензираната вода при високи сгради с множество вътрешни тела, като едновременно с това намалява разходите за монтаж. Новите климатични инсталации предоставят и по-висока гъвкавост от гледна точка на изграждане на тръбния път при монтаж в ограничената откъм пространство градска среда.

По-високи работни показатели
Спрямо предходните модели новата серия климатици на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems:
- Осигурява усъвършенстван контрол на инверторното управление на три нива, за разлика от двете нива в предходните системи;
- Оборудвана е с нов тип скрол компресори, които намаляват консумираната енергия;
- Подобрена е енергоспестяващата функция за оптимален контрол на оборотите на компресора, в съответствие с непрекъснато наблюдение на температурата в nомещенията.

Подобно на своя предшественик, серията KXZ2 ползва редица иновативни технологии, за да осигури икономично отопление и охлаждане, особено при частичен товар.

Сред тях са мултипорт системата на скрол компресора за ограничаване енергийните загуби и функцията за енергоспестяване, която следи температурата на въздуха в помещението, за да регулира оборотите на компресора.

Доказани качества на серия KXZ
Системите за централна климатизация KXZ на Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems гарантират бърза възвръщаемост на инвестицията благодарение на възможността за контрол на енергийния разход чрез технология за променливо управление на температурата и капацитета.

Климатиците от тази гама са утвърдени на пазара с конструктивните си предимства - голяма дължина на тръбите и широк набор от тръби, възможност за монтиране на разнообразни вътрешни тела в зависимост от приложението, както и за интелигентно управление.КОНДЕКС

София 1407, Централен офис
ул. Околовръстен път 87
тел.:02/ 9582396, 9582481
088/ 8113132, 6582396


Реклама