СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 8, 2021

Изолация на фасади, плоски и скатни покриви и подове с Austrotherm Resolution

Изолация на фасади, плоски и скатни покриви и подове с Austrotherm Resolution

Austrotherm Resolution е нов вид топлоизолация от резолова твърда пяна. Със своята отлична топлопроводимост от 0,022 W/(mK) този продукт е най-доброто решение за затваряне на тесни пространства и гарантира най-голямо спестяване на място. Плочите Austrotherm Resolution съдържат няколко ключови предимства:
- супер изолиращи – над 40% по-добър изолационен ефект;
- супер тънки - пестящо място изолационно решение;
- иновативна изолационна технология;
- бързо и лесно обработване;
- пестене на тегло – много по-леки от обикновени плочи.

Austrotherm Resolution фасади
С Austrotherm Resolution фасади вече не е нужно да се правят компромиси с жилищното пространство. С тeзи топлоизолациoнни плочи се спестяват ценни квадратни метри. Благодарение на чудесните топлоизолационни стойности с Austrotherm Resolution места като тесни коридори, балкони и входни зони вече не е нужно да бъдат лишавани от качествена топлоизолация. Освен това, чрез саниране могат оптимално да се изолират стряхи и тавани без да е нужен ремонт. От голямо значение е и естествената светлина в едно помещение. Чрез тънките топлоизолационни плочи Austrotherm Resolution eстествената светлина винаги е на оптимално ниво.

Austrotherm Resolution плоски покриви
Една сграда губи до 30% топлина от плоските покриви. Austrotherm Resolution е перфектното топлоизолационно решение на този проблем. Средната височина на изолационните плочи, необходими за таван, са около 55 см. Но Austrotherm Resolution предлага 30 см височина, с което се спестява една добра сума и същевременно качеството е безупречно. Архитектите и строителите трябва да се придържат към максимално допустими височини на етажите. В това отношение плочите Austrotherm Resolution плоски покриви и подове са пръв приятел на човека, защото са тънки и здрави и помагат да се спечели допълнителна височина. Austrotherm Resolution може да спести пари и пространство и като се приложи за изолация на камини, гръмоотводи, вентилационни тръби и покривни люкове. И не на последно място – тези плочи могат да се използват не само за плоски, но и за наклонени и топли покриви.

Austrotherm Resolution скатни покриви
При скосени тавани качествената топлоизолация се грижи за комфортния климат в основните помещения. Затова Austrotherm Resolution скатни покриви се отличават с изключителната си здравина – допустимата сила на натиск е 3,000 кг/м2. Тези плочи се прилагат в уникалната по рода си отворена за дифузия рафтова изолационна система. За разлика от междинната изолация на рафтове, при тази система, благодарение на Austrotherm Resolution скатни покриви, се достига напълно хомогенна дебелина на изолация по цялата покривна площ. Още едно предимство е, че поддържащата конструкция на покривната ферма остава видима.

Austrotherm Resolution подове
Живеете във високи стаи? Тогава дебелите изолационни слоеве не са добра идея. При саниране човек често се сблъсква с проблема, че е налично твърде малко място за последваща изолация на етажа. Причината е изискването за минимална височина на помещението, което трябва да се спазва и няколко сантиметрова височинна конструкция не е решение на проблема. Затова разработихме супер тънките плочи Austrotherm Resolution подове, които идеално задоволяват високите нужди за топлинна защита с минимална височинна конструкция. Този продукт е с практични размери от 1000 х 500 мм дължина и различни варианта за дебелина от 30 до 300 мм.



АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ

София 1532, Казичене, Индустриална зона
тел.:02/ 9746470, 9746461