СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 8, 2021

ММС и Daikin с дизайнерски решения за климатизация

ММС и Daikin с дизайнерски решения за климатизация

При създаването на домашния комфорт се придава изключителна важност на климатизацията. В последните години много собственици пренасочиха фокуса си отвъд показанията за енергийна ефективност, които вече се приемат за даденост. Потребителите все повече залагат на дизайн, онлайн функционалност и допълнителни екстри за комфорт и пречистване на въздуха.

В отговор на търсенето, ММС представя климатика Daikin Stylish. С изключително компактни размери за цялата гама и мощности до 18 000 BTU, дизайнерската серия предлага избор от четири зашеметяващи цвята: бял, сребърен, черен мат и черно дърво. Ефективността отговаря на най-високите изисквания – до А+++ в режим на отопление и на охлаждане. Новият дизайн на вентилатора позволява безшумна работа до 19dB, а двете клапи разпределят въздуха в помещението посредством ефекта Коанда за допълнителен комфорт. Интелигентното око използва сензор, който разделя стаята на 64 различни зони и гарантира равномерно разпределение на температурата в стаята.

Stylish разполага с четиристепенна филтрация на въздуха. Предварителният груб филтър улавя едрите прахови частици, филтърът от титаниев апатит отстранява неприятни миризми, а филтърът със сребърни йони разгражда алергени. Патентованият от Daikin Flash Streamer създава поток от високоскоростни електрони, който разлага вируси, бактерии и акари и осигурява чиста и защитена среда.

Онлайн контролерът, стандартно вграден във всеки Stylish, позволява контрол на домашния комфорт, дори и когато не сте у дома, както и да следите консумацията на електроенергия.

Stylish се предлага с мощности от 8 000 до 18 000 BTU, които изцяло подсигуряват нуждата за отопление и охлаждане на крайните потребители. Като официален представител на Daikin за България от 2001г., ММС предлага монтаж в моно и мулти сплит конфигурация.