СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVIII, брой 8, 2021

Лифтком с нови тенденции и увеличени производствени мощности

Лифтком с нови тенденции и увеличени производствени мощности

От основаването си през 2001 г. до днес, Лифтком АД е динамично развиващо се, иновативно дружество с предмет на дейност: производство, монтаж и обслужване на асансьори, монтаж и поддръжка на ексалатори, платформи за инвалиди и травелатори. С цел гарантиране на качество и безопасност на продуктите си, Лифтком въведе и изпълнява всички необходими изисквания на TÜV стандартите по ISO 9001:2015, както и стандартите по Директива LD 2014/33/EU. „Поддържането на високотехнологично оборудване ни дава възможност за производство на части с качество, признато по цял свят. Лифтком работи основно с оборудване Bystronic - Швейцария, световният лидер в производството на машини за лазерно рязане и огъване. Политиката на управление на дружеството, строго спазвана през годините, доведе до следните положителни резултати: произведени и въведени в експлоатация над 4000 бр. асансьори от всички типове: пътнически, болнични, товарни, автомобилни и кухненски, с товароподемност от 100кг. до 7 000кг, с хидравлично или електрическо задвижване, със или без машинно помещение, капацитет за изкачване до 30 етажа и скорост до 1,6 м./сек.

Асансьорите, произведени от Лифтком АД са монтирани в държави като: Италия, Австрия, Германия, Франция, Англия, Русия, Швеция, Дания, Дубай, Украйна, Турция, Узбекистан, Румъния, Македония, Косово и Албания.

Доставени и монтирани повече от 300 ескалатора и травелатора, както и над 200 бр платформи за инвалиди.

През 2010 г. се основава дъщерно дружество „Лифтком сервиз“, с офиси и квалифициран персонал в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Шумен, Русе, Търговище, Разград, посредством които предоставяме перфектно гаранционно и следгаранционно обслужване, не само за съоръжения, произведени от Лифтком АД, но и такива, на други български и международни компании.

„Изграждане и поддържане репутацията на компанията като символ на благонадежден производител, работодател и партньор е сред основните приоритети на Лифтком. Нашата визия е постигането на по-силни позиции на международния пазар на асансьори и подемни съоръжения, като същевременно се поддържат основните ценности на компанията. В основата са нашите ценности: качество, гарантирано на всеки етап от процеса на проектиране и производство; ефективност на процесите, чрез прилагане на организирана и координирана корпоративна стратегия; гъвкава структура, която отговаря на международните изисквания и тенденции. Индивидуални решения според нуждите на клиента, чрез разработване на уникални в категорията си продукти; Реинвестиция в продуктово ноу-хау и разширяване на производствената гама; иновативност, чрез непрекъснато обучение на нашия персонал.

Всичко това може да бъде постигнато чрез непрекъснато развитие. За това оптимизиране и своите производствени мощности непрекъснато. През 2020 година, Лифтком инсталира и внедри роботизирана система за рязане и огъване. През април, 2021 година, завърши построяването на новата производствена база от 4000 кв. м. В следствие, на което, Лифтком увеличи своя капацитет за производство на асансьори уредби до 100 бр. на месец. Днес, Лифтком АД, продава своите съоръжения в 27 страни, в Европа и света, като осигурява качествено и безопасно използване. Развитието си дължим на доверието, което ни гласуваха Български и чуждестранни инвеститори.

От създаването на фирмата, нашата цел е била да произвеждаме високо качествен продукт, които отговаря на всички европейски изисквания. С тази идея, първата крачка, беше създаването на партньорства с най-добрите производители в Европа на машини, релси, въжета и всички основни задвижващи компоненти. Запазили сме тези партньорства повече от 20 години и сме полагали взаимни усилия за развитието на иновативни компоненти.“ - сподели за читателите сп. Строители от фирма Лифтком.Реклама