СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Конкурсът Баня на годината приема последни проекти за участие до 28 януари

15-тото издание на Баня на годината отново дава шанс на талантливите архитекти и дизайнери да разгърнат своя потенциал и да участват в националния конкурс. Остават 18 дни до крайния срок, в който участниците могат да подават проекти в четири категории. Тази година те са "Санитарни помещения в офис сграда - BIM проект", "Идеалната училищна тоалетна - 3D проект", "Идеалната семейна баня - 3D проект" и "Реализирана баня в жилищна сграда".
Конкурсът Баня на годината се е превърнал в пример за платформа от национален характер, която обединява и дава поле за изява на начинаещи и професионалисти в бранша на архитектурата и дизайна. С участието си най-изявените и талантливите в своята област добавят в портфолиото си престижния конкурс, който им дава кариерен тласък в тяхното развитие. Сериозна тежест придава и журито, което е съставено от професионалисти в съответната област, носители на множество награди и отличия.
За оценяващите най-приоритетно е проектите да показват хармоничен, естетичен и цялостен образ на интериора, адекватност на решенията към съответната сграда, да са със съвременно звучене и дизайн. Използването на енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard, иновативност, организация на пространството и ергономичност, както и реализуемост и приложимост на проектите са също от водещо значение.
Победителите от всяка категория ще спечелят присъствие на престижен семинар в Милано, както и посещение на офиса на Ideal Standard. На официалната церемония по награждаването на 27 февруари ще бъдат връчени наградите на жури, партньори и публика.
Подробни указания за изискванията за участие в 15-тото издание са публикувани в официалната платформа на конкурса.