СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Нетера кани компании в първия Дейта център парк в региона

Нетера кани компании в първия Дейта център парк в региона

Независимият български телеком Нетера кани инвеститори да изграждат свои центрове за данни в първия Дейта център парк в Източна Европа. Той е разположен до най-голямата подстанция на Балканския полуостров - Столник, и се намира само на 20 минути от летище София.
Проектът стартира преди година като най-новия център за данни на Нетера (вече в експлоатация). Поради наличието на възможност за предоставяне на неограничено захранване и площ, Нетера решава да развива локацията като Дейта център парк.
Компанията е сертифицирана по ISO 9001, ISO 27001 и ISO 20000 и работи основно с корпоративни клиенти, като над 50% от тях оперират в чужбина. Нетера има безупречна международна репутация, дългогодишен опит и гарантира неутралност и свързаност при равни условия, което я прави предпочитан партньор на големите телеком оператори.
Нетера може да осигури на потенциалните инвеститори резервирана оптична връзка до глобалната мрежа, инженерна поддръжка, охрана и един от най-важните ресурси за този бизнес - електричество с неограничена мощност (подстанция Столник е с инсталирана мощност над 1,2 теравата).