СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Бекамент прави значителна инвестиция в производството

Бекамент прави значителна инвестиция в производството

14.09.2018
Фирма Бекамент е основана през 1992 г. и има затворен цикъл на производство - от добиването на известния мрамор чрез собствена мина в планината Венчац, през преработването и смилането му на гранули и филъри, до производството на течни и прахообразни продукти за строителството. Днес е една от най-напредналите технологично фирми в региона с портфолио от 250 продукта и над 400 партньора. Неоспоримото качесво на продуктите се потвърждава и от сертификатите, които марката притежава, в това число ETA и ISO.
Благодарение на дългогодишния си опит в произвоството на строителни материали, Бекамент надгражда вече съществуващата си дейност с нов сегмент - изграждането на офис и жилищни сгради със собствени ресурси и материали, което гарантира първокласно качество.
През 2018 г. Бекамент прави и още една значителна инвестиция - отваря нови фабрики за производството на прахообразни и течни продукти, както и изцяло автоматизиран склад. С тази инвестиция в размер на 8 милиона евро Бекамент затвърждава лидерската си позиция и планира нарастване на производителността от 130,000 тона на година до 350,000 тона, като по този начин ще увеличи дела си както на местния пазар, така и на чуждестранния.
Официален представител на Бекамент за България е фирма Ада колор.
Реклама