СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 1, 2018

Победителят във "Фасада на годината 2017" е еднoфамилна жилищна сграда в с. Борики

Победителят във

13.03.2018
На 12.03.2017 г. в 12:00 ч. приключи големият финал на "Фасада на годината 2017". Екипът на Баумит България благодари на всички участници, които трепетно очакваха крайните резултати. Благодарим и на всички гласували, без които конкурсът нямаше да е възможен. Не можем и да не споменем всички екипи от професионалисти, които стоят зад обновените фасади. Но победителят е само един и гласовете на публиката избраха това да бъде еднофамилна жилищна сграда в с. Борики, община Габрово. Заявител и инвеститор на проекта са Георги и Дарина Иванови, а проектант арх. Иван Узунов от Узунов проект. Използваният материал е Баумит интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликонТоп К2.
На второ място само с един глас разлика се класира Военноморският клуб в град Варна от категорията "Реновиране на исторически сгради". Заявител, изпълнител и проектант на обекта е арх. Константин Пеев от Екса АД, а инвеститор ИА "Военни клубове и военно-почивно дело". За сградата професионалистите са се доверили на Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликонКолор.
Третото място се заема от Параклис "Свети Димитър" от категорията "Нежилищни сгради - ново строителство" в град Ихтиман на ул. "Цар Освободител". Заявител и проектант на сградата е арх. Светлана Аракийска, изпълнител фирма Билдинг 58, а инвеститор Община Ихтиман. Използваният материал е Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и ПураКолор.Реклама