СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Световно признание за Vectorworks и софтуерните специалисти на Немечек България

Световно признание за Vectorworks и софтуерните специалисти на Немечек България

11.12.2017
Construction Computing Awards в Лондон оцениха високо труда на специалистите от Немечек България, които работят по световния дизайн и BIM софтуер Vectorworks. Vectorworks Cloud Services, които се разработват в София, бяха обявени за победител в категорията Cloud Based Technology of the Year 2017. А Vectorworks Architect, решението, което помага на дизайнерите да обвържат целия процес на проектиране в една платформа, беше обявен за подгласник в категорията Architectural Design Software of 2017.
Известни още като "The Hammers", Construction Computing Awards отличават технологиите, инструментите и решенията, които спомагат за постигане на по-ефективни процеси по дизайн, строеж, поддръжка и преустройство на различни сгради, жилищни центрове и строителни проекти от всякакъв мащаб. Те са едни от най-реномираните в своята сфера, което прави постижението на българските софтуерни специалисти още по-значимо. Ето какво каза и Любен Хаджипопов, Cloud Infrastructure Manager за екипа на Vectorworks в Немечек България, относно резултата от работата им:
"Силата на облачните решения е в огромна помощ за продуктивността на дизайнерите, спестявайки им стотици часове годишно. Преди Cloud-а, включващите множество изчисления задачи отнемаха часове, а понякога дори дни. Такъв пример е създаването на фотореалистични изображения. Това предизвикваше огромни забавяния в работата и продуктивността на проектантите, които се налагаше да изчакват тези задачи да бъдат завършени преди да продължат с изпълнението на следващите. Благодарение на облачните решения обаче, обработването им се извършва по такъв начин, че оставя локалните машини свободни, за да може работата да продължи по план."
Същият екип в Немечек България беше отговорен и за подобренията на облачните услуги, включени в новата версия на софтуера - Vectorworks 2018. Благодарение на тях, дизайнерите могат лесно да споделят своите проекти, чертежи и 3D модели с клиенти и партньори, използвайки Google Drive, като допълнение към Dropbox. Уеб порталът на Vectorworks Cloud Services също бе подобрен, за да се постигне по-удобна организация на файловете, по-лесна инфраструктура за споделянето им и възможността да се създават Web View и Virtual Reality в Облака. Допълнително, дизайнерите могат да създадат 360 градусови рендери на 3D модели с функционалността за панорамни изгледи и после да експортират файловете към Облака за съхранение. След това те получават линк, благодарение на който техните клиенти и партньори могат да разгледат създадената панорама на своя лаптоп, компютър или всяко мобилно устройство.
"Вземайки предвид световните тенденции, Vectorworks развива различни иновации, за да допълни облачните си услуги с възможности като добавена реалност и други инструменти за сътрудничество. Целта е на потребителите на Vectorworks да се предоставят нови начини да общуват със своите клиенти по време на процеса на дизайн и строеж", допълни Хаджипопов.
Победителите бяха обявени на дванадесетото годишно гала събитие в хотел Radisson Blu Edwardian в Bloomsbury, London на 16 ноември. Над 220 гости присъстваха, за да научат резултатите от онлайн гласуването на аудиторията и оценките на журито. Видео и снимки от гала вечерята, както и повече информация за облачните услуги на Vectorworks, ще бъдат налични скоро на Construction Computing Magazine.
За Vectorworks, Inc.: Vectorworks, Inc. е водещ производител на дизайн и BIM софтуер, спечелил доверието на над 650,000 професионалисти от сферите на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. От 1985 г. са посветени на мисията да помагат на дизайнерите да намират вдъхновение, да стимулират новаторството, да комуникират ефективно и да изразяват своите виждания за света. Използвайки двуплатформения софтуер (Mac/Win), проектантите могат да създават комплексни визуални модели, без това да е за сметка на дизайн процеса, а също и да си сътрудничат през целия жизнен цикъл на проекта - от фаза идея до фаза поддръжка. Базирана в Колумбия, Мериленд, САЩ, Vectorworks, Inc. е част от Nemetschek Group.
За Немечек България: Немечек България е софтуерна компания, която повече от 15 години разработва решения за строителната индустрия. През 1998 г. стартира като дъщерно дружество на Nemetschek AG, Германия, но през 2002 г. променя фокуса си и започва да оперира самостоятелно. Към настоящия момент компанията е лидер на българския пазар в разработката на софтуерни решения и предоставянето на консултантски услуги в области като електронен документооборот и архиви, фасилити мениджмънт и управление на проекти. Основните пазари, на които Немечек България оперира, са САЩ, Германия, Италия, Югоизточна Европа, Близкия Изток. Вече две години Немечек България е оторизиран дистрибутор на Vectorworks.Реклама