СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Световно признати дизайнери ще бъдат лектори на Дибла Семинар

26.09.2019
Събитие от ранга и естеството на Дибла Семинар не се е случвало никога в България. За първи път петима световно признати авторитети в сферата на архитектурата, интериорния и продуктов дизайн, както и специалисти по въпроси, свързани с управлението на проекти, маркетинг и външни пазари идват в страната ни по покана на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн Дибла. Лекторите ще споделят с публиката своите тайни за успех, богат опит и разнообразие от осъществени проекти на 10-и октомври 2019 г. в Интер Експо Център. Показател за значимостта на събитието за българската проектантска общност е фактът, че един от гостите на предстоящия Дибла Семинар е включен в класацията Десетте интериорни дизайнери, които промениха света на Boca do Lobo и BestInteriorDesigners. Големият авторитет и изключителната световна известност на участниците, заедно с полезността на темите, които ще чуете, гарантират за едно събитие, което не можете да си позволите да пропуснете.

Имайки зад гърба си редица мащабни, престижни и успешни събития в сферата на дизайна и архитектурата в България – едно от които е и предстоящото четвърто издание на Dibla Design Awards, на което ще журира самият Карим Рашид, наред с още 15 свои авторитетни колеги, екипът на Дибла решава да постави и основите за следващото свое голямо предизвикателство. Дибла Семинар е най-новият проект на Платформата, който цели да докаже, че българската публика заслужава и може истински да оцени най-доброто от световния дизайн.

За регистрацията: стандартна регистрация до 31 септември 2019; записване в последния момент от 1 до 9 октомври 2019 срещу по-висока такса.

Италианският архитект Федерико Делросо, определен като един от десетте съвременни дизайнери, променили света, ще представи пред публиката авторския си филм Да мечтаеш истинското (Dreaming the Real), който е и част от официалния подбор на Миланския фестивал за филми за дизайн 2018 г. Сред многобройните постижения на Делроссо са важните сътрудничества с марки като Davide Groppi, HenryTimi и много други. Неговата стенна лампа Mima е номинирана на 21-вия Златен Компас 2008 и е включена в постоянната колекция на ADI Compasso d'Oro Design Museum, а през 2012 г. проектът му за дизайн на ресторанти Notime е сред финалистите за Best of Year Award.

Определяна за най-влиятелния дизайнер в Близкия Изток, избрана за Водещ дизайнер на 2018 г. от Index Architecture & Design Awards и носител на престижната Награда за цялостен принос от Identity Design Awards, Изабел Пинтадо е истински диамант в короната от лектори на събитието Дибла Семинар. Г-жа Пинтадо е Старши вице-президент за Африка, Китай, Близкия изток, Тайланд и регионален управляващ директор за Дубай, Бангкок, Шанхай към Wilson Associates.

Добре позната на българската публика от участието й в екипа на журито в последните три издания на DIbla Design Awards, Хасегава Аой, ръководител на магистърската програма за интериорен дизайн в Академия Домус, Италия, ще разкрие най-важните принципи за успешен маркетинг в интериора и архитектурата. Неслучайно изяви искрена готовност да се включи в програмата на Дибла Семинар.

Инж. Татяна Станчева със своя над 15-годишен разнообразен и богат професионален опит във водещи фирми като Телетек Електроникс и Софарма Трейдинг ще представи практически и работещи съвети за водене и управление на успешен проект, свързан с дизайна. Тайната на успеха тя открива във фокуса върху клиента – какво го прави щастлив, от какво има нужда? Поставянето му в центъра и прицелването в изключителен резултат за нея винаги са били в основата на отличните постижения.

Румънският продуктов дизайнер Атила Верес ще сподели какво му е помогнало да спечели редица световни отличия, сред които Наградата за иновации 2019 г. от International Housewares Association, наградата от Design Index ADI, както и първа награда от съревнованието BMW Creative Lab, с което окончателно заявява безспорния си талант и иновативно мислене на световната дизайнерска сцена. През 2015 г. Атила създава свое собствено студио и задава началото на сътрудничество с някои от водещите световни брандове като 3М и Fratelli Guzzini. Води дисертационен курс за продуктов дизайн към Istituto Europeo di Design (IED), Милано.

В специално предвидените паузи между лекциите посетителите ще имат уникалната възможност да се запознаят отблизо с продукти и услуги на над 20 фирми, работещи в сферата на интериорния дизайн, които ще разположат свои мострени щандове в Б2Б зоната към лекционната аудитория.

Следете сайта и фейсбук страницата на платформата Дибла за най-актуалната информация.
Реклама