СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC са надеждни мозаечни мазилки в богата цветова гама

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC са надеждни мозаечни мазилки в богата цветова гама

14.09.2018
Готовата за нанасяне, тънкослойна пастоообразна мозаечна мазилка, се състои от натрошени мраморни и гранитни частици с различни форми и размери, преливащи в многообразна гама от цветове. Предназначена е за получаване на защитни и декоративни покрития върху стари и нови минерални основи (цимент, циментови мазилки и шпакловки, сглобяеми елементи от бетон, гипсови шпакловки, гипскартон, гипсофазер и др.).
Характеризира се с особено висока адхезия, значителна механична якост и завидна водо- и студоустойчивост. Всички тези свойства гарантират дълготрайната експлоатационна надеждност на положения слой при повърхности, подложени на засилен човекопоток и променливи атмосферни условия.
ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC се препоръчва за изпълнение на цокъла и участъците в ниските нива на сградите и при елементи, подложени на продължителното въздействие на атмосферна и битова влага като стени на открити тераси и балкони. Продуктът намира приложение и при декоративното оформление на архитектурни детайли, акценти и орнаменти както в екстериора, така и в интериора. Подходяща е за изпълнение на повърхности в търговски и офис площи, заседателни зали, коридори, стълбища, чакални, фоайета, магазини и други помещения със значителен човекопоток и постоянен допир с повърхностите. Мазилката е особена устойчива на механичен натиск и гарантира резистентност към цветови промени, избеляване, обезцветяване и почистване.
Реклама