СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Циркулационни помпи Magna1 от Адара Инженеринг

Циркулационни помпи Magna1 от Адара Инженеринг

27.05.2019
Циркулационните помпи Magna1 са предназначени за изпомпване на течности в отоплителни системи с променлив дебит, в които е желателно да се оптимизира настройката на работната точка на помпата, като по този начин се намаляват разходите за електроенергия. За да се осигури правилна работа, е важно оразмереният диапазон на системата да се вмества в работния диапазон на помпата.
Предимства на помпите Magna1: Лесен монтаж; Ниска консумация на енергия - всички помпи Magna1 изпълняват изискванията на EuP 2013 и 2015; Осем светлинни полета за индикация на настройката на помпата; Ниско ниво на шума; Дълъг живот и не е необходима поддръжка; Пълната гама се предлага за максимално налягане в системата 16 bar (PN 16).
Помпите от гама Magna1 (помпи без функциите ADAPT и без възможност за включване в системи за сградна автоматизация) се предлагат с възможност за комуникация с дистанционно управление Grundfos Go и набор от ограничени команди. Тази гама помпи може да работи в няколко режима: постоянно налягане и пропорционално налягане - съществено предимство в енергийната ефективност в сравнение със стандартните циркулационни помпи.
Реклама