СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ

ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ

ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ е модерна декоративна ролкова мазилка, с изразена релефна структура. Създава твърдо, ненапукващо се декоративно покритие, което лесно коригира леки неравности и фини пукнатини в повърхността. Нанася се изключително лесно - дори и от хора без опит.
Приложима е при всички видове минерални основи: бетон, минерални мазилки, циментови плоскости, гипсокартон, бои, мазилки (стари и нови), хартиени тапети и други. Особено се препоръчва при саниране на повърхности с множество фини пукнатини. Подходяща е за използване при външни и вътрешни условия.
Покритието, направено с ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ, е с висока устойчивост на атмосферни влияния, UV лъчи, температурни промени, промишлени газове и други. Отличава се с изключителна еластичност и много висока паропропускливост. Отворената структура на покритие позволява така нареченото "дишане" на фасадата.
Системата за тониране ENERGY IN COLORS дава възможност за избор от повече от 1960 цвята.
ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ се използва като завършващо покритие в интегрираните системи за топлоизолиране ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC и ТЕРАПОР® ULTRA и е подходяща както за новопостроени сгради, така и при стари сгради - в процеса на саниране или подобряване на тяхната топлоизолация или фасада.