СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Бош разширява 10,8 V-система за професионалисти

Бош разширява 10,8 V-система за професионалисти

Бош разширява гамата на 10,8 V-клас с три нови инструмента - ръчният циркуляр GKS 10,8 V-LI Professional, прободният трион GST 10,8 V-LI Professional и мултишлаайфът GRO 10,8 V-LI Professional. Всички инструменти от 10,8 V-клас са леки, компактни и мощни. Основна причина за тяхната мощ са новите технически достижения - по-компактни електромотори и редуктори, както и оптимизирана електроника за управление и по-голям капацитет на батерията.
GKS 10,8 V-LI Professional е първият 10,8 V акумулаторен ръчен циркуляр на Бош. Дълбочината на рязане е 26,5mm, като може да се регулира с точност до милиметър. Заедно с диска и батерия с капацитет 2,0 Аh теглото му е само 1,4kg. Едно зареждане на батерията е достатъчно за разрязване на 20m MDF с дебелина 18mm.
Акумулаторният прободен трион GST 10,8 V-LI Professional тежи само 1,5kg и е оптимизиран за рязане отдолу. Въпреки компактния и ергономичен дизайн, той е и изключително мощен - с едно зареждане на батерията (2,0 Аh) може да се реже до шест метра в мека дървесина с дебелина 24mm. Максималната дълбочина на рязане е 70mm, използват се ножчета с T-захват.
Акумулаторният мултишлайф GRO 10,8 V-LI Professional e специалистът по шлайфане, рязане, почистване или фрезоване на фини детайли. Изрязването на отвори в OSB или гипсокартон са типични приложения на новия мултишлайф.