СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

ETEM ROADSHOW 2014

ETEM ROADSHOW 2014

Приключи и тазгодишното издание на традиционното Роудшоу на ЕТЕМ, което компанията организира за своите клиенти и партньори в най-големите градове на страната. За първи път събитието бе подкрепено от фирмите Дорма и ДюПонт, които на свой ред имаха възможността да представят новите си продукти на аудиторията.
ЕТЕМ Роудшоу 2014 бе с нова визия и отбеляза изключителен успех в Пловдив, Благоевград, Русе, Плевен, Варна и Бургас.
Презентацията на ЕТЕМ бе водена от Тодор Фиданов - продуктов мениджър Архитектурни системи в компанията, който проследи изграждането на една сграда, акцентирайки върху новите решения, които предлага ЕТЕМ в областта на покривите, фасадите, вратите, прозорците и интериора.
Част от представените решения на ЕТЕМ бяха:
Покривна система с ENF ламарина, даваща възможност за изпълнение на листове до 60m и предлагаща както много добра топлоизолация, така и шумоизолация с перфорация на вътрешната ламарина. ENF ламарината може да се използва и като фасаден материал и е с изключително добра антикорозионна защита и иновативно PVDF покритие, гарантиращо дълготрайна добра визия на фасадата.
Вентилируема фасадна система VARIO Ламела за окачване на специално разработената от ЕТЕМ Алуминиева Ламела с височина от 200mm. Вентилируемата фасада има ред предимства като възможност за разнообразие на цветове на ламелата, кратки срокове за производство и доставка, липса на скрап и много други.
Новите плъзгащи системи Е36 и Е50, които се отличават със своя елегантен вид и са насочени както към изпълнение на нови проекти, така и за реновация на стари такива.
Акцент в презентацията на ЕТЕМ бяха новите допълнителни изолатори за отваряемите системи Е75 и Е45. Това иновативно решение няма аналог на българския пазар и представлява специален полиуретанов профил, който запълва термоизолационната камера на системните профили. Като резултат имаме подобрение на термоизолационните качества на системите с над 50% от тези на досега използваните варианти. Това се дължи както на качеството на използвания материал, така и на специално разработения от ЕТЕМ дизайн, чрез който се постига най-добрата термоизолация.
Не бяха пропуснати и решенията за входни врати ЕТЕМ Premium doors, добре работещото и завършено решение за PVC врати, както и изключително стабилната система Е75 за базфалцови врати, даваща възможност за изпълнение на врати с много големи размери.