СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Децентрализирана климатизация от Hoval в производственото хале на Kittner

Децентрализирана климатизация от Hoval  в производственото хале на Kittner

Децентрализираната климатизация от Hoval е много добро решение, когато e необходима климатизация на еднообемни индустриални и производствени сгради. Новопостроеното хале на KITTNER е идеален пример за това. То се състои от две халета с обща площ 1094m2, височина 12m и само 2 броя климатични апарати Hoval TopVent DKV 9D са достатъчни за отопление и охлаждане на халетата.
Киттнер Анлаген унд Машиненбау е частна компания, създадена през 1994 г. в Германия. Производството е разположено в индустриалната зона на с. Калояново на площ над 26 000 кв. м.
Съоръженията на Hoval - модел TopVent® DKV, подсигуряват равномерно климатизирана работна зона. Ефективността е гарантирана, тъй като апаратите не позволяват на топлия въздух да се задържа високо горе на 12-тия метър и предотвратяват образуването на топлинни джобове. Допълнителен комфорт създава патентованият Air-Injector, който разпределя и сваля топлия въздух в работна зона, при това без да се образуват течения (скорост до 0,2 m/s)
Монтажът е бърз и лесен, благодарение на компактния си дизайн, ниското си тегло, както и отсъствието на необходимост от въздуховоди и дълги тръбни мрежи. Hoval TopVent® се доставят готови за свързване, изцяло сглобени и предварително окабелени, което редуцира разходите и необходимото време за инсталация.