СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Нов интелигентен хибрид Daikin Altherma

Нов интелигентен хибрид Daikin Altherma

Фирма Тюлипс предоставя на нашия пазар възможността да се възползва и от най-новите предимства на Дайкин Хибрид /Термопомпа + газов кондензен котел/.
Daikin Altherma хибридна термопомпа се управлява от интелигентна хибридна логика, която автоматично избира най-рентабилния режим на отопление по всяко време на деня или нощта, целогодишно. То взема предвид външните температури и нуждата от вътрешна топлина и топла вода, както и относителната цена на природния газ и електроенергията. Собствениците и наемателите трябва да въведат актуалните енергийни тарифи, така че интелигентната хибридна логика може да определи най-икономичния режима на работа. Това максимизира използването на термопомпата толкова дълго, колкото това е по-рентабилно, вместо да се използва газовият котел.
Термопомпа Daikin Altherma - хибрид е идеална за директна подмяна на съществуващи газови котли, като няма нужда да се подменят съществуващите радиатори и тръби. Хибридът е най-подходящ за имоти с топлинни товари до 27kW. По всяко време смарт-логиката избира един от четирите налични режима на работа, за да се гарантира най-икономично изпълнение.