СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Зенит Варна представи испански фирми на българския пазар

Зенит Варна се представи на на изложението през март 2015 г. на Международната специализирана изложба за строителни материали и машини. Фирмата е представител на испанското търговско дружество Zenit Corporation, с основна дейност строителство, ремонт, саниране и реновиране на сгради, като до този момент основно дейността им е в Испания, Португалия, Мароко и Франция.
Зенит Варна е представител в България и на испанските фирми Parex Group, специалист и световен лидер в производството на сухи смеси за строителната индустрия, строителни материали за външна и вътрешна изолация, изделия за обработка на бетон, с търговска мрежа и производство в Европа, Азия, Латинска Америка и САЩ. Друга испанска фирма, представена от Зенит Варна, е Elevaciones Canarias, производител на асансьори, товароподемници, аварийни стълби, помощни стълби, рампи на мостов кран, траверси и гаражни врати с доказано качество, не само в Испания, но и във Франция, Португалия и Италия. Зенит Варна е представител и на друга испанска фирма Codinach Gns, производител на неръждаема висококачествена стомана, предлагащи решения според изискванията на клиента и с негови проекти. Един от най-големите производители в Испания на парапети, тръби и инсталации от неръждаема стомана.
С доказаното качество на изделията, които произвеждат и на дългогодишния си опит в други страни, тези фирми се надяват успешно да се наложат и на българския пазар. Участват в проекти, свързани с възстановяване на стари сгради, реновиране и рехабилитация на сгради с обществено значение.