СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Промени при сандвич панелите на Ruukki съобразно EN 14509

Промени при сандвич панелите на Ruukki съобразно EN 14509

Предлаганите сандвич панели Ruukki ще се променят, за да се отговори на изискванията на изменения стандарт EN 14509. Промените се отнасят за сандвич панели с PU (полиуретан) ядро, към които сандвич панели ще бъдат добавени сандвич панели с E-PIR полиизоциануратни ядро. За обекти с повишени изисквания за пожароустойчивост, фирмата предлага сандвич панели с X-PIR полиизоциануратна пяна и ядро от минерална вата (MW). С използване на новите Ruukki панели намалявате разходите за вашата сграда до 20%.
С цялостните решения на Ruukki - херметични облицовки на сгради, може да намалите разходите за енергия, за отопление и охлаждане на сградите. В допълнение, добрата херметичност помага да се постигнат с понижени разходи високи показатели на енергийна ефективност и изискванията на новите европейски норми. Системата енергийни сандвич панели Ruukki е цялостно решение за стенно ограждане на индустриални сгради и за обществени сгради. Продукти в системата: Ruukki енергийни сандвич панели се предлага заедно с пълен набор от аксесоари, както и интегрирана система за прозорци, която осигурява отлична херметичност.
Системата енергийни панели Ruukki също може да бъде интегрирана с новата Ruukki система със соларни панели за производство на възобновяема енергия.