СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Комбинация от кормилна система и предно окачване на Volvo Trucks

Комбинация от кормилна система и предно окачване на Volvo Trucks

Съчетаването на IFS и Volvo Dynamic Steering е от изключителна важност за превозите на дълги разстояния, където разликата по отношение на стабилност, прецизност и контрол е значително осезаема по време на дългия работен ден, характерен за този сегмент. В допълнение воланът е по-лек и по-плавен при ниски скорости.
"Това е уникална комбинация, която дава усещането за перфектна управляемост", казва Кристин Сигнерт, мениджър международен транспорт, Volvo Trucks. "Независимото предно окачване осигурява префектното поведение на пътя, а комфортът, предлаган от Volvo Dynamic Steering, не само подобрява работната среда, но и намалява риска от професионални наранявания на водача по време на работа", допълва тя.
Благодарение на IFS, предните колела на автомобила не се влияят едно от друго, което води до по-плавно и стабилно движение по пътя, а управлението тип "кормилна рейка" осигурява усещането за прецизност и контрол.
Вибрациите на волана, причинени от неравностите по пътната настилка, значително намаляват с Volvo Dynamic Steering. Резултатът е по-лек и плавен волан за водача и по-малко напражение в мускулите и ставите в дългосрочен план. Комбинацията на тези две системи сега се предлага за Volvo FH и Volvo FH16.