СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Изложението DACH+HOLZ International отбелязва силен ръст

Изложението DACH+HOLZ International отбелязва силен ръст

DACH+HOLZ International - изложението, организирано от Мюнхенски панаир, продължава да се развива успешно. Търсенето на площи на панаира от страна на изложителите е голямо - и така дърводелци, майстори на покриви, строителни водопроводчици, архитекти и проектанти ще могат да получат отново всеобхватен поглед върху бранша и да се запознаят с много новости от областите дърводелство, покриви, фасади, металообработване, техника за водопроводчици и дейности по разширяване на съществуващи сгради. Заедно с това DACH+HOLZ International, който ще се състои от 2-ри до 5-ти февруари 2016 г. в панаирните палати в Щутгарт, предлага обширна рамкова програма с многобройни специализирани доклади и специални тематични дни.
"Изложението DACH+HOLZ International е важен панаир за много фирми от бранша", казва Дитер Дор, председател на ръководството на GHM - Дружеството за занаятчийски панаири към Мюнхенски панаир, което е организатор на изложението. Многo изложители взеха решение да участват в панаира доста по-рано и в сравнение с предишното събитие през 2014 г., значително разшириха щандовете си. По-голямата част от панаирната площ вече е разпределена, но въпреки това регистрации разбира се са все още възможни, подчертава Дор. Все пак не трябва да чакате прекалено дълго, ако искате да присъствате на DACH+HOLZ International в Щутгарт.
За да бъдат изпълнени желанията на изложителите за участие на панаира, DACH+HOLZ създава през 2016 г. допълнително една съвсем нова площ: галерията в палата 1, която досега не беше използвана. Там ще се състоят различни акции на браншовите съюзи. Там ще присъства и Централният съюз на германските занаятчии, занимаващи се с изграждане и ремонт на покриви и дърводелски услуги заедно с браншовите сдружения на федералните провинции Баден-Вюртемберг и Бавария. Там може да срещнете и членовете на националния тим по дърводелство, които се подготвят за своите международни изяви в собственоръчно изработени работилници. А също и училища, образователни институции и кампании ще се възползват от възможността да се представят в галерията. До тях е планирана специална изложба на тема дронове в покривното и дървеното строителство, на която се разясняват специалните възможности за употреба на летящите мини роботи.
В петте панаирни палати и на откритите площи, на общо 70 000 кв.м., на изложението DACH+HOLZ International се очакват около 600 изложители, между тях фирмите Braas, Velux, Bauder, Knauf Insulation, Deutsche Rockwool, Rheinzink, KME, Gromo, Hundegger, Mafell, Ladenburger 1 .В сравнение с миналото издание в Щутгарт през 2012 г., този път ще присъстват изложители от още повече страни. Отчита се силно търсене от цяла Европа и дори отвъд океана, казва Дитер Дор. "Това показва значимостта на DACH+HOLZ International."
Тематичното разпределение на изложителите в палатите обещава на посетителите както винаги лесна ориентация. За всяка палата има ясна тема: в палата 1 това е дърво, оборудване за работилници, дървообработващи машини, сглобяеми дървени къщи, укрепления, стълби, скелета и компютърна техника. Палата 3 е запазена за изложители от областите изолация, сух строеж, кранове и съоръжения за безопасна работа. Темите в палати 5 и 7 са вертикални покриви, укрепления, покривно покритие и соларни панели, в зала 7 допълнително е застъпена областта плоски покриви. А в палата 9 е всичко, свързано с метал, дренажни системи и покривни покрития. Като допълнение е и откритата площ, където са представени кранове, уреди, съоръжения, скелета и специални превозни средства.
Освен с продуктите и строителните системи DACH+HOLZ International събира точки и с една обширна рамкова програма с доклади, кръгли маси и обучения, която предоставя на посетителите от бранша обстойна информация по актуални браншови теми. Една от върховите точки ще бъде архитектурният конгрес "дърво" в четвъртък, 4-ти февруари 2016. Така архитектите Анси Ласила (OOPEAA, Хелзинки), Спела Видешник (OFIS Arhitekti, Любляна) и Оливер Щерл (RLP Rudiger Lainer + Partner, Виена), както и предприемачът в областта на строителството с дървен материал Мартин Антеман (Blumer Lehmann AG / Timber Code AG, Госау) ще представят най- новите проекти в областта на строителството с дърво.
Заради строежа на новата палата 10 на територията на панаира Щутгарт, на DACH+HOLZ International 2016 ще има промяна във входа в западната част на панаира. Там посетителите ще влизат в панаира през временния вход към палата 9. "Всички услуги за изложителите и посетителите както обикновено са на разположение" обещава Дор. Предимството на временното решение на този панаир: посетителите достигат палатите още по-бързо от обикновено. Източният вход на панаира не е засегнат от строителните дейности.
Входни карти с намаление за DACH+HOLZ International може да намерите веднага на онлайн предварителната продажба на интернет страницата на панаира.