СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Декинг от масивна или термодървесина от Wood Solutions 2014

Декинг от масивна или термодървесина от Wood Solutions 2014

ДЕКИНГ от Масивна дървесина: Масивната дървесина се характеризира с неповторим (уникален) цвят, осезаема структура и приятно усещане при стъпване - всяка декинг дъска от масивна дървесина притежава уникалност, каквато само природата може да сътвори. Дървесината, от която е произведен декингът, предлаган от фирма Wood Solutions 2014, устоява на капризите на времето години наред. Дървесните видове и модифицирани дървесини които фирмата предлага, са: сибирска лиственица, ипе, банкирай, акоя, кебони и тик.
ДЕКИНГ от Термодървесина: Термичната обработка води до качествени промени в дървесината. Клетъчната структура се променя, вследствие на което дървесината реагира значително по-слабо на атмосферни влияния. Термодървесината демонстрира висока стабилност при всякакви метеорологични условия и минимално образуване на пукнатини. Благодарение на тези си качества тя е значително по-устойчива на гъбични нападения.
Вследствие на температурната обработка (215 градуса на въздуха в продължение на 4 седмици) външният вид и цвят на дървесината се променя към по-тъмен, като характерният за дървесния вид рисунък се запазва.
Термообработени дървесни видове, предлагани от фирмата, са ясен и бор.