СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Ефективно импрегниране на минерални повърхности с ТЕРАФЛЕКС® VISION®

Ефективно импрегниране на минерални повърхности с ТЕРАФЛЕКС® VISION®

Изграден на водна база, ТЕРАФЛЕКС® VISION® е висококачествено решение, гарантиращо дълготрайната защита на минералните повърхности от негативното въздействие на водата и други агресори от външната среда.
Продуктът осигурява качествено и ефективно импрегниране на редица материали като бетон, тухли, гранитогрес, теракот, мрамор, естествен камък, минерални мазилки и др. Образуваният повърхностен филм гарантира значителна хидроустойчивост, едновременно с което подсигурява и дишането на основата. При приложение върху фасади ТЕРАФЛЕКС® VISION® играе ролята на активна бариера срещу носените от водата механични частици и нежелани наслоявания, запазвайки свежото излъчване за дълъг период от време.
Импрегниращият слой се характеризира и със своята резистентност срещу UV лъчения. Едно от основните предимства на ТЕРАФЛЕКС® VISION® е неговото свойство да не оказва влияние върху цветовете на импрегнираната основа. По този начин се гарантира, че повърхността, върху която е нанесен защитният слой, няма да придобие неестествени цветови нюанси.