СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Селена България с приз за най-зелена компания

Селена България с приз за най-зелена компания

Селена България беше отличена с първо място в престижния конкурс Най-зелените компании, организиран от агенция B2B медия, с подкрепата на Министерство на околната среда и водите.
Компанията постигна високото отличие в категорията "Строителство", в оспорвана конкуренция с множество други компании, опериращи в сектора.
Селена България кандидатства със своята иновация Cool-R, която представлява система за хидроизолиране и охлаждане на покриви. Уникалната система помага на покрива да намали своята температура с до 70%, както и да понижи температурата в подпокривните помещения с до 10 градуса. Благодарение на изключително високия соларен рефлективен индекс SRI 107 е възможно понижаване на температурата на покрива и под покрива.
Понижавайки температурата, системата спомага за редуциране на използваната електрическа енергия за охлаждане и вентилация на сградите, като по този начин намалява вредните емисии, но също така, силно влияе за намаляване на UHI градския парников ефект.
Първото място за Селена България беше отсъдено от престижно жури, в което влизат много обществени личности, архитекти и радетели на зелената идея.