СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Нови продуктови групи и системи от Самент Груп

Нови продуктови групи и системи от Самент Груп

Самент Груп продължава разработките на нови продуктови групи и системи, съобразени със специфичните нужди и особености на пазара. Разработените продуктови линии в областта на архитектурата и металопреработката, резултат от реализираните инвестиции в нови технически средства и оборудване, все по-широко намират своето приложение.
Това направи възможно реализирането на едно интересно интериорно и архитектурно решение, част от новоразработената метална линия на компанията в сградата на Китайския културен център Конфуций, София. Тази година Самент Груп участва в изпълнението на един от най-мащабните индустриални обекти за страната - втори логистичен център LIDL Кабиле, чрез инсталиране на автоматизирана външна слънцезащитна система, повишаваща енергийната ефективност и комфорт в сградата.
Друга система, съобразена с изискванията на зелените стандарти за енергийна ефективност от новите фирмени разработки, е система за естествено извеждане на дим и топлина при пожар - GLOS FF BLOCK10, към която клиентите проявяват изключителен интерес. Това е вентилационна система на база на електромоторно отваряне с показатели близки или по-добри от тези на пневматичните системи.