СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Автоматични пожарогасителни инсталации в Милениум център от Фламтех

Автоматични пожарогасителни инсталации в Милениум център от Фламтех

Фирма Фламтех работи по проект за изграждане на автоматични пожарогасителни инсталации в Милениум център. Милениум център е комплекс от офисна сграда, 5-звезден хотел и жилищна сграда с търговски център. Той е вторият по височина в София, след небостъргача Капитал Форт.
Проектът обхваща проектиране, монтаж и пускане в експлоатация на инсталациите. Пожарогасителните инсталации се изпълняват с чист гасителен агент NAF S 125®.
Инсталациите с този гасителен агент ликвидират пожара в началния стадий, преди разрастването му, което ги прави сигурни и ефективни. Това става благодарение на комплексния механизъм на гасене - химическа реакция, която прекъсва процеса на горене; "охлаждащ" ефект и изместване (изолиране) на кислорода. Те акумулират в себе си предимства като максимална безопасност за хората и околната среда, максимална скорост на гасене, минимални щети, минимално тегло на системата, минимално заето пространство, минимални разходи за поддръжка, най-добро съотношение цена/ползи.
Производството на NAF S 125® е обект на UL контрол и отговаря на качествените изисквания, посочени в стандарт БДС EN 15004.