СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Renault Trucks с юбилейна серия от 125 камиона за 125 години на марката

Renault Trucks с юбилейна серия от 125 камиона за 125 години на марката

Само 125 влекача от специална юбилейна серия - Гама T High Серия 1894, пуска Renault Trucks на европейския пазар по случай 125-ата годишнина на марката. Тя комбинира съвременен дизайн с препратки към историята, като графичните елементи са свързани с логото на легендарните Berliet. Основният цвят на серията е "среднощно синьо", в който са решени както каросерията, така и интериорът. Той се комбинира с елементи в златисто жълто и червено. "Сърцето" на Гама T High Серия 1894 е 13-литров двигател, 520 к.с.
Различни графични детайли за каросерията, като например емблемата "Серия 1894" от двете страни и в задната част на кабината, придават характерна динамична визия на автомобила. Страничните спойлери са брандирани със знак, проектиран за случая. Основният цвят на интериора на кабината отново е "среднощно синьо", като в него са решени арматурното табло и волана. Червените декоративни елементи могат да бъдат открити както от вътрешната страна на вратите, така и върху черните кожени седалки Recaro®.
Колекционерската серия предлага най-високо оборудване, което подобрява комфорта на водача, като например панорамно табло с LCD екран "Серия 1894" и вторичен екран ROADPAD с камера за заден ход.