СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Tungsram се връща на пазара като иновативна глобална марка със седалище в Унгария

16.05.2018
През февруари GE Lighting обяви намерение за продажба на бизнеса си в Европа, Близкия изток, Африка и Турция, както и глобалния си автомобилен бизнес, на предприятие, контролирано от Йорг Бауер, бивш изпълнителен директор на GE с повече от 20 години опит в мултинационални компании. Първият крайъгълен камък на тази продажба бе реализиран като Tungsram Group пое собствеността върху Tungsram Operations Kft., която включва контролираните досега операции от Унгария, служители, активи и договори на GE Lighting.
Tungsram, създаден първоначално през 1896 г., е двигател на втората индустриална революция, която води до електрификация на света. По това време Будапеща е вторият най-динамично развиващ се град след Чикаго.
Днес сме изправени пред възможностите и предизвикателствата на 4-та индустриална революция, водени от бързото сближаване на технологиите, като данни, мобилна комуникация, изкуствен интелект и интернет на нещата. По време на основаването си Tungsram, заедно с Будапеща, успяха да прегърнат възможностите на своето време и бързо се превърнаха в глобален технологичен лидер. По същия начин сегашната Tungsram Group ще инвестира в технологии, безопасни за бъдещето, и ще се развива динамично на световните пазари, като същевременно укрепва основополагащия си светлотехнически бизнес.
Най-важна краткосрочна цел за Tungsram Group е да осигури плавен преход, продължавайки дейността, като самостоятелна компания с осигурена преходна подкрепа от GE за известно време.
Реклама