СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 2, 2019

WAGO България и СИВИКО представиха иновативни решения за повишаване на производителността

WAGO България и СИВИКО представиха иновативни решения за повишаване на производителността

16.10.2018
Семинар на тема "Industry 4.0 - решения за повишаване на производителността" събра над 50 участника в гр. Русе. Събитието е съвместна инициатива на ТП ВАГО Контакттехник и Сивико и Лийн Институт България. Основните акценти на семинара бяха: концепцията Lean manufacturing, системите за индустриален контрол и управление Ignition SCADA и MES (Manufacturing execution systems), платформите за енергиен мониторинг и енергиен мениджмънт, IIoT и индустриалните комуникационни мрежи.
Присъстващите на събитието имаха възможност да се запознаят с една от най-мощните и иновативни платформи за разработка на най-различни индустриални приложения - Ignition, и със системите за енергиен мониторинг, базирани на WAGO и Ignition решенията. Беше представена и тема, посветена на индустриалния интернет на нещата (IIoT) и възможностите за изграждане на комуникационни мрежи с WAGO от съвсем ново ниво по най-съвременните индустриални стандарти.
От WAGO Kontakttechnik & Co KD, представиха последното поколение контролери от сериите PFC 100 и PFC200, които получават безплатно възможност за свързаност към "облачни сървъри" с последния ъпгрейд до фърмуер 11 (fw11). Технологичните новости при тях и възможностите им за комуникацията чрез MQTT и OPC/UA протоколи с Ignition. Практическата част на презентацията показа как WAGO контролерите могат да отворят вратите към Индустрия 4.0 на дори вече съществуващи стари системи без интегрирана такава възможност.
Беше засегната и най-належащата и развиваща се тема в последно време, а именно обследването на енергийните процеси и разходи в производството. Бяха показани работещи приложения според ISO 50001 изградени с WAGO енергийни модули и Ignition любезно предоставени от клиенти на WAGO и SIVIKO.Реклама