СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 8, 2019

Weber България и GO in Style представиха фасадна система с широкоформатна керамична облицовка

Weber България и GO in Style представиха фасадна система с широкоформатна керамична облицовка

28.11.2019
На специално събитие за архитекти и представители на строителния бизнес Saint-Gobain Weber България и GO in Style представиха фасадната система webertherm Ceramo с крайно покритие широкоформатните керамични плочи SOTTILE на Casalgrande Padana.
"Наблюденията ни върху пазара на недвижими имоти показва, че клиентите търсят все повече качествено изпълнени, луксозни сгради с индивидуалност на фасадата и максимална енергийна ефективност. За да задоволим интереса им, с нашите партньори от GО in Style стартирахме проекта webertherm Ceramo с покритие от плочите SOTTILE, като вече изпълняваме редица обекти с тази система", каза по време на събитието Снежана Семова, управител на Weber България.
webertherm Caramo e топлоизолационна система, позволяваща завършването на фасадата по сигурен начин с керамично или клинкерно покритие, или облицовка с естествен камък с тегло до 45 kg/m2. Тя работи чрез изграждането на товароносим слой от еластична лепило-шпакловъчна смес, която се анкерира механично към основата, под изолационния материал. Това гарантира надеждното закрепяне на облицовъчното покритие към основата. В комбинация с качествената линия на Casalgrande Padana, отличаваща се с много добри показатели за външно приложение, webertherm Ceramo гарантира качествено изпълнение без компромис с топлоизолационните качества на системата.
Основните преимущества на webertherm Ceramo, изпълнена с плочите SOTTILE са: олекотената конструкция; възможността за използване на широкоформатни плочи; по-ниския разход на материал; по-лесно изпълнение и богат избор на дизайнерски решения.
"Плочите на Casalgrande Padana са високотехнологични и екологично решение, което може да се използва както във фасадна система, така и навсякъде в жилищните помещения. Изпълнените досега обекти, осъществени в партньорство с Weber България, са доказателство, че клиентите търсят изрично качествените продукти и държат на тях", споделиха от екипа на GO in Style, ексклузивен представител на Casalgrande Padana в България.Реклама