СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Ден на отворените врати на пилотна нулевоенергийна къща Neodom

Ден на отворените врати на пилотна нулевоенергийна къща Neodom

На 29 юни 2019 г. NEODOM организира Ден на отворените врати на пилотната за цяла България нулевоенергийна къща NEODOM в с.Богомилово, общ.Стара Загора.
На всеки кръгъл час се провеждаше обиколка по помещения и екипът, участвал в изграждането, отговаряше на въпросите на всеки посетител, за да може посетителите да се запознаят със строителството на бъдещето.
Двуетажната монолитна еднофамилна къща, с РЗП 163m2, която има сертификат за най-висок клас А на строителство, изникна от зелена поляна за рекордното време от 2 месеца (01.04.2019 - 31.05.2019) и е почти напълно завършена, с двойни изолации от топлонепропускливи материали PERIPOR и NEOPOR 25 cm в подове, стени, тавани и покрив.
Строителни елементи: строителството се изпълнява 5 пъти по-бързо, като се спестяват времето и разходите за: кофраж и декофраж, зидария,изолация, изравнителна вътрешна мазилка, транспорт на строителни материали, а енергийните разходи на сградата са до 10 пъти по-ниски.
Конструкция: сигурна монолитна, стоманобетонна конструкция, която гарантира отлична защита срещу пожар, ураган и заметресение.