СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Жилищна сграда в Пловдив е победител в есенния финал на "Фасада на годината 2017" на Баумит

Жилищна сграда в Пловдив е победител в есенния финал на

В края на месец ноември улиците и покривите вече са покрити със сняг. Фасадите на сградите изпъкват на фона на тази заснежена приказка и отразяват спускащите се слънчеви лъчи. Въпреки зимната обстановка навън, дойде време да обявим победителите в конкурса "Фасада на сезона - Есен 2017".
След оспорвано онлайн гласуване на сайта на Баумит бяха определени първите три места в есенния етап на конкурса.
На първо място публиката класира жилищна сграда "Тракия Каза" в град Пловдив, жк Тракия на ул. Генерал Кесяков 12. Заявител, изпълнител и инвеститор на проекта е Стройколукс, а проектант e архитект Весела Дечева от архитектурно бюро Атех. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.
На второ място гласуващите поставиха еднофамилната къща в град Пловдив на ул. Гладстон 14. Заявител, изпълнител и инвеститор на обекта е фирма Флаш Ко, които са използвали при реновирането й Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие КреативТоп Файн.
Третото място се заема от къща за гости Кристал в гр. Доспат на ул. Тракия 2А. Заявители и проектанти на обекта са арх. Димитър Димов, арх. Христина Димова и арх. Мариана Перфанова, от фирма Диарх - 21. Инвеститорът е ЕТ Кристал - Мирослав Сариев, а изпълнител на проекта МИГ Инженеринг. Използваният материал е Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.
Баумит България благодари на участниците, както и на всички, които гласуваха за предпочитаната от тях фасада.
И трите обекта се класират за участие в крайното гласуване за "Фасада на годината 2017" през март 2018 г.
Очаквайте участниците в следващия етап на конкурса - Зима 2017.