СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Обучение за полагане на широкоформатни гранитогресни плочи от Mapei

Обучение за полагане на широкоформатни гранитогресни плочи от Mapei

Широкоформатните гранитогресни плочи са вече модна тенденция в интериорния дизайн в Западна Европа, която постепенно започва да навлиза и у нас. Поради спецификата на широкоформатните гранитогресни плочи, те трябва да бъдат полагани със специфични инструменти и продукти.
На 19.07 в Smart Center, град Бургас, MAPEI, заедно с технически специалисти с опит от Италия, представи пред изпълнители, архитекти, дизайнери и дистрибутори цялостни системи за полагане на широкоформатни гранитогресни плочи с размер 3x1m.
На събитието бяха представени специфики, свързани с видовете широкоформатни гранитогресни плочи. Също така бяха показани основни правила за монтаж, както и проверка на вида и състоянието на основата и избор на правилното лепило. Заради особеността на полагането на широкоформатните гранитогресни плочи, MAPEI разработи продукти, специализирани за тяхното полагане. Тези продукти бяха представени и използвани от специалистите по време на обучението. Допълнително, през практическата част, бяха представени движения и техники при широкоформатни гранитогресни плочи, включително и тяхното рязане и пробиване на отвори, и техника на монтаж и фугиране.