СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Ролпласт стартира три нови производства

Ролпласт стартира три нови производства

Ролпласт инвестира в три нови производства, които ще стартират през септември - производство на секционни гаражни врати, външни ламелни щори и линия за прахово боядисване. Общата сума на инвестициите е над 1 000 000 лв.
Oборудването, необходимо за изработката на външни ламелни щори, е на чешката фирма ZEBR. Напълно автоматизираната линия, която оформя алуминиевата лента в желаната форма, реже, щанцова и поставя гумено уплътнение на всеки ламел за по-добра изолация. Секционните гаражни врати са продукт, който е познат на българския пазар. Предимството на продукта на Ролпалст са: изборът от материали с най-високо качество - панели на белгийската фирма EPCO с 10 години гаранция; хардуер от DOCO и мотори Sommer, Германия, които дават възможност за произвеждане на врата с устойчивост на натоварване от вятър от клас 5 и коефициент на топлопреминаване 1,5 W/м2К.
Съчетанието на продукти в областта на прозорците и слънцезащитата с фасадата или вътрешния интериор на жилището налага компаниите в този бранш да стават все по-креативни в разнообразието на продуктите, формите и цветовете, които предлагат. Новата линия за прахово боядисване е отговор на Ролпласт към изискванията, наложени от пазара и дава възможност за създаване на продукт с индивидуален дизайн и стил.