СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина , брой 2, 2024

Интегрирани фотоволтаични системи от ВЕРСОЛЕЙ

Интегрирани фотоволтаични системи от ВЕРСОЛЕЙ

ВЕРСОЛЕЙ работи в областта на интегрираните фотоволтаични системи от началото на 2011г., когато стартира производството на панели за фотоволтаични керемиди. Продукцията се изнася за Италия, където компанията Gielleplast я интегрира в патентована от нея покривна керемида от термопластичен полимер.
Фотоволтаичната керемида осигурява пълна архитектурна интеграция на соларната система в покрива на сградата. Нейното предимство е, че обединява в едно покривната част, носещата конструкция и фотоволтаичния панел. Керемидите се подреждат и закрепват с винтове върху същата дъсчена рамка, използвана и при класическите керемиди. Композитната фотоволтаична керемида неколкократно превъзхожда по здравина традиционните керамични керемиди.
От началото на тази година ВЕРСОЛЕЙ е представител на китайската високотехнологична компания за интегрирани соларни решения Heda Solar Technology Co.. Компанията разполага с голямо разнообразие от покривни керемиди и плоскости, разработени от професионалисти в областта на соларните технологии и произведени съгласно най-високите международни стандарти за качество.