ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 4, 2012

Имаме амбициите да засилим присъствието си в областните градове на страната

Иван Тодоров, Управител на фирма Клинкер Трейд

Имаме амбициите да засилим присъствието си в областните градове на страната

Г-н Тодоров, бихте ли представили фирма Клинкер Трейд и дейността й на българския пазар?
Клинкер Трейд е търговска фирма с основна дейност търговия с клинкерни и керамични продукти на два от водещите немски производителя в Европа - DEUTSCHE STEINZEUG AGROB BUCHTAL и ABC Klinkerggruppe. AGROB BUCHTAL е лидер в производството на керамични плочи за вентилируеми фасади, клинкерни плочки за басейни, клинкерни плочки за интериор и екстериор и специализирани керамики предимно за винарни, мандри и производства от хранително вкусовата промишленост и др. Също така AGROB BUCHTAL има специална серия от различни подови и стенни плочи - керамика и гранитогрес за частни жилища, хотели, търговски центрове. ABC Klinkerggruppe е компания с шест завода, специализирани предимно в производството на клинкерни павета и тухли, клинкерни плочи за подови настилки, клинкерни плочи за стенни облицовки така наречената фугирана зидария и клинкерни керемиди.

Разкажете за предлаганите от Вас клинкерни продукти. С какви технически показатели и приложение се отличават?
Бих желал да представя най-вече малко повече информация относно клинкерните настилки били то павета или плочи и съответно клинкерните облицовки. Клинкерът се оказва не чак толкова познат материал на българския пазар. Малко хора знаят, че в състава на специалната глина най-същественото остава съставът ѝ. В предлаганите от нас клинкерни продукти има много ниско съдържание на варовик и на силикати, което води до високо качество на произвежданите продукти от специална глина. Като пример, който бих могъл да дам, е, че при предлаганите от нас продукти не съществува така нареченото „осоляване” или варовикът, който избива от плочите, паветата и плочките. Това се среща често при останалите производители и се дължи на прекомерното съдържание на варовик, което влияе и на здравината на продуктите. Единствено специалната глина позволява изпичане при температури от над 1200 градуса по Целзий. Това прави материалът изключително здрав и устойчив на екстремни натоварвания и на външни атмосферни условия – студоустойчив и мразоустойчив.

Разкажете за някои обекти, реализирани с Ваши продукти?
Ще дам пример с площада пред Централна ЖП гара, София, изграден преди повече от 7 години с продуктите на ABC Klinkerggruppe. Същевременно ние бяхме избрани да доставим клинкерните павета за обект Софийското ЛАРГО - Античен културно-комуникационен комплекс Сердика, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма ”Регионално развитие” 2007 г. - 2013 г. Също така и впечатляващата сграда RED APLLE до Южния парк в София, където архитектът и инвеститорът заложиха на визия и функционалност, непознати досега в България, а именно вентилируема фасада от клинкерни тухли за фугирана зидария.

Бихте ли споделили какво Ви предстои?
В близък план фирмата има амбициите да засили присъствието си в областните градове на страната. В момента България усвоява огромни средства по различни програми, финансирани от Европейския съюз и се надявам нашата фирма да намери своето място в тях. В този ред на мисли бих искал да отправя и един апел към всички, които работят по тези проекти – да залагат само качествени материали, които биха се запазили и за бъдещите поколения.



КЛИНКЕР ТРЕЙД

София 1517, бул. Ботевградско шосе 247, Логистичен център "Транскапитал", сграда 2, партер
тел.:02/ 9424778, 9424779
факс:02/ 9424779