ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 4, 2012

ЕСБ София представя новата GEN серия на багерите HIDROMEK

Новата серия е конструирана по начин, отговарящ на очакванията на клиента, с концентрация върху икономичност, устойчивост, ергономичност и лесна употреба. GEN серията е продължение на концепцията Създаване на Оператор на HIDROMEK, започната със серията багери Maestro.

Новата кабина на GEN серията е по-ергономична и в нея има повече пространство. В кабината е поставена OPERA (Система за вътрешно управление на багерите HIDROMEK), изработена с цел повишаване комфорта на оператора и улесняване на работата му.

Системата OPERА, изработена специално за багерите GEN серия, интегрира всички контролни устройства на една конзола, поставена на удобно за оператора място, TFT цветен дисплей с висока резолюция и Електронно контролно устройство. С нея се контролират различни функции: контрол на оборотите на двигателя; навигация и смяна на различните менюта; избор на най-подходящия режим на работа; контрол на светлините и чистачите на стъклата; смяна на радиостанции/МР3; спиране-стартиране на двигателя за максимална икономичност на гориво; контрол на камерите за задно виждане и на стрелата (опция); контрол на полезната информация, като например информация за консумацията на гориво - средно или в моментно; хидравлично налягане, температура на двигателя и хидравличното масло, горивно налягане, атмосферно налягане и други, кодове за грешка, работни часове - като време на копаене, работа на приспособленията, път и т.н., време, оставащо до следващата поддръжка.

HIDROMEK SMARTLINK (Сателитна Мониторингова Система) е друга иновация при новите серии. SMARTLINK е GPS система, специално програмирана за работа с диагностичната система на багерите HIDROMEK.

С помощта на автоматичния усилвател на мощността силата на копаене автоматично се увеличава с 8%, когато се изисква повече мощност при тежки работни условия. Тристепенният автоматичен празен ход (Smart Idle) намалява консумацията на гориво по време на периодите на изчакване, както и защитава двигателя и хидравличните компоненти.

Новите GEN серии се състоят от 14, 22, 30 и 37 тонни верижни багери, 14 и 21 тонни колесни, 24 и 32 тонни багери с удължен обхват и 21 тонни багери за обработване на материали. За всички модели са налични нови вариации като двойната стрела на 14 тонните багери и широко шаси.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини