ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 4, 2012

БГК предлага устройствата GeoXH и GeoXT на Trimble

Устройствата от серията GeoExplorer 6000 – GeoXH и GeoXT, са напълно интегрирани и включват ГНСС приемник и антена, PDA компютър с голям и ярък дисплей (4.2“ тъчскрийн), безжични комуникации, 5 MPix камера и захранване за целодневна непрекъсната работа.

Моделът GeoXH се предлага в два варианта – сантиметров и дециметров, предназначени за постигане на точност съответно 1cm и 10cm – както в реално време, така и с последваща обработка на измерванията. За по-непретенциозни задачи е подходящ моделът GeoXT, който осигурява субметрова (до 50cm) точност. Вградената антена на устройствата от серията GeoExplorer 6000 е достатъчно качествена за постигане на точности до 2cm, а външна антена е необходима преди всичко за надеждното идентифициране на определяните точки. Комуникацията с VRS мрежи или други източници на корекции се осъществява с помощта на вградения 3.5G модем или чрез Bluetooth свързаност с външен модем. Освен това са предвидени WiFi и miniUSB порт. Устройствата от серията GeoExplorer 6000 позволяват безпроблемно позициониране в условията на градски каньони, под короните на дървета и в други случаи на ограничена видимост. Това се постига благодарение на технологията Trimble Floodlight (стандартна за GeoXH, опция за GeoXT) за проследяване на сигнали от GPS и ГЛОНАСС, с помощта на която се получават по-стабилни и неподатливи на смущения резултати.

Устройствата от серията GeoExplorer 6000 се предлагат в пакет с мобилния софтуер Trimble TerraSync, а по желание системата може да се допълни с GPS Pathfinder Office – софтуер за работа в офиса.

Интегрираните устройства от серия GeoExplorer 6000 са идеалната платформа винаги, когато високата точност, продуктивност и надеждност са от съществено значение. Намират подходящо приложение в утилити сектора - при проектирането, изграждането и контрола на ВиК съоръжения, електро- и газопреносни мрежи, подземна инфраструкура, подробното картиране на обекти в урбанизираните територии, мониторинг на околната среда, замърсявания, регистрация на аварии и т. н.

Българска геоинформационна компания е официален представител на Trimble в сегмента Картиране и ГИС, като освен серия GeoExplorer 6000, предлага разнообразие от хардуерни и софтуерни предложения в областта на точното позициониране, обучения и сервизно обслужване.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини