ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 4, 2012

КВТ Констракшън откри в Симитли фабрика за производство на изделия за управление на води

На 4 май 2012 година бе открита нова производствена фабрика в Симитли, която е специализирана в производство на изделия за управление на повърхностни и отпадъчни води. Тя е собственост на фирма КВТ Констракшън, дъщерна фирма на холандския холдинг КВТ Груп. Изделията на фирмата се използват в много европейски и азиатски страни. Производството отговаря на всички световни стандарти. С инвестиции за над 2 милиона лева и работа за 25 човека КВТ Констракшън започва производство в България на изделия за управление на повърхностни и отпадъчни води.

На официалното откриване присъстваха гости от Кралство Нидерландия, Холандското посолство в България, представители на правителствени и местни институции и на бизнеса.

Президентът на холандския холдинг КВТ Груп Херарт Роук и кметът на община Симитли Апостол Апостолов прерязаха лентата на нова производствена база в Симитли.

Новото производство осигурява 25 работни места. „Това е първата чуждестранна инвестиция от такъв мащаб. С ръководството на холдинга имаме договорка за обезпечаване на необходимия ни кадрови ресурс изцяло с хора от община Симитли. С КВТ Констракшън поставяме началото на изграждането на промишлена зона в Симитли по европейски стандарти. В съседство се изграждат сладкарски цех, фотоволтаичен парк, в процес на регулация са и други производствени предприятия”, коментира общинският кмет Апостол Апостолов.

Основа за новата, супермодерна фабрика на КВТ Констракшън в Симитли е дългогодишно сътрудничество между холдинга-майка в Холандия и благоевградска фирма.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини