ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 5, 2012

БАГТС организира Международна конференция Coastal Projects

БАГТС организира Международна конференция Coastal Projects

На 21 и 22 юни тази година се проведе Международната конференция за пристанищна инфраструктура, укрепване на свлачища и брегозащита Coastal Projects. Домакин на събитието беше българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство, с партньорството на Община Варна.

Конференцията откриха зам.-кметът на Община Варна арх. Димитър Николов, Владимир Янков, директор на Дирекция “Управление при кризисни ситуации” в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и инж. д-р Генчо Георгиев от Дирекция “Концесии” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на конференцията се организираха срещи на най-добрите експерти в областта на пристанищната инфраструктура и брегоукрепването. Участниците имаха възможността да се запознаят с опита на международно признати експерти като д-р Мартин Витке, изпълнителен директор на компанията WBI – Worldwide, Пиер Бриард, ArcecolorMittal, проф. д-р инж. Божидар Божинов. Своя опит в областта споделиха и компании като Транспроект, Brugg Contec и Евро Алианс Инженеринг.

По време на втория ден от конференцията се състоя Кръгла маса под егидата на Община Варна, на която се дискутираха актуални теми в сферата на пристанищната инфраструктура.

“За Управителния съвет и членовете на БАГТС е удоволствие да приветстваме участниците, партньорите и колегите, които станаха част от този международен форум. Тематиката на конференцията е много актуална и вярвам, че всички презентации са изключително интересни”, сподели доц. д-р инж. Виктор Ташев, управител на БАГТС.

Coastal Projects 2012 представи най-новите проекти във все още непознатата на широката публика сфера на пристанищната инфраструктура, укрепването на свлачища и брегозащита. Събитието се проведе за първа година и даде възможност за срещи с представители на международните научни среди, бизнеса и държавните институции.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини