ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VI, брой 6, 2012

Ново поколение системи на марката VIVAX METROTECH – VLoc Pro 2 от SEBAKMT

Ново поколение системи на марката VIVAX METROTECH – VLoc Pro 2 от SEBAKMT

SEBAKMT, Германия представи новото поколение системи на марката VIVAX METROTECH – VLoc Pro 2, още една стъпка напред в сферата на определянето на местоположението на подземни комуникации.

Системата VLoc предоставя огромни предимства в областта на заснемането на трасета на подземни комуникации и нанасянето им в ГИС система. Лесната и бърза работа в едно с GPS/GNSS приемници дава възможност в рамките на минути да откриете трасето на подземните комуникации, да регистрирате дълбочината на полагане и да прехвърлите всички записани данни /координати по X, Y, Z/, към ГИС система.

Преносът на данни от и към GPS/GNSS приемника се осъществява посредством безжична връзка /Bluetooth/ което улеснява оператора още повече по време на самото трасиране. Основните параметри на системата са следните: Мощен 10W генератор за аудио честотен сигнал, напълно достатъчен, за да извършвате трасиране на подземни комуникации с дължина повече от няколко километра; Приемник с 16 активни работни честоти – изберете сами, ниски високи и всичко помежду им. Отлични възможности за следене на сигнала, дори и при наличие на много външни влияния; Безжична връзка с GPS/GNSS устройства за заснемане на трасето – перфектната симбиоза. Лесна комуникации и никакви смущения. Удобно и без никакви допълнителни кабели, които биха попречили или затруднили работата на оператора.

Безплатен софтуер за пренос и въвеждане на данни в ГИС системи. Много лесен за работа продукт, който позволява прехвърлянето на данни към РС, посредством USB връзка в избран от оператора формат. Поддържа файлови разширения – KML, CSV, Shape file /ESRI/, Excel, txt; Лесна работа с интуитивни менюта, цветен дисплей, просто представена информация и безкрайно лесни за работа менюта – всичко това е новото поколение системи на VIVAX METROTECH – VLoc Pro 2.

Заснемането на трасета никога не е било толкова лесно и точно.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини