ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 2, 2013

Непрекъснато обогатяваме асортимента от изделия

Разговор с г-жа Таня Василева, Търговски Директор на Реликс Вибро

Непрекъснато обогатяваме асортимента от изделия

Г-жо Василева, бихте ли представили дейността на фирма Реликс Вибро?
Реликс Вибро е създадена в началото на 1991 г., просперираща и наложила се на българския пазар фирма за производство на бетонни и стоманобетонни изделия за канализационни системи, вертикална планировка на паркови и междублокови пространства. Непрекъснатото обогатяване на асортимента от изделия ни прави желан и атрактивен партньор на големите фирми в строителната сфера. Основна дейност е производството на дребноразмерни стоманобетонни изделия и бетонни градива.

Разкажете как е организирано производството Ви.
Производството се извършва ръчно с френски машини тип носачка. През периода 1993-1998 г. паралелно с производството фирмата изпълнява и строителство на производствени и жилищни сгради. Успоредно фирмата създава производствена база в кв. Обеля и складове за търговия със строителни материали и собствена продукция в кв. Овча Купел и в кв. Княжево. Складовете включват и магазини за продажба на инструменти, материали и консумативи за всички видове дейности в строителството. Компютърна програма поддържа он-лайн връзка между складовете и производствените бази. Тя дава възможност на клиента да плати авансово където и както му е удобно. Впоследствие може да получи стоката си откъдето желае - на части и от различните бази. Осигурени са доставка и разтоварване на обекта. През 2007 г. Реликс Вибро закупува машините и оборудването на главния си конкурент – Бетонов завод Резбарска на фирма Инжстрой София (дъщерна фирма на австрийския концерн STRABAG). Така покрива много номенклатури и става лидер на пазара на бетонни изделия. Бетонов завод Резбарска е с повече от половин век традиции в строителството и вече е част от Реликс вибро. Има внедрена и сертифицирана Система за производствен контрол, съответстваща на изискванията на ISO 9001:2000 и Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на строителните продукти. Качеството на произвежданите в Бетонов Завод Резбарска строителни продукти се гарантира от внедрените автоматизирани високотехнологични европейски производствени линии, от високия професионален опит на специалистите и от постоянния строг лабораторен контрол. Рецептурните състави на произвежданите строителни продукти са проектирани от специалисти с голям професионален опит съгласно стандартите в страната. Материалите за производство (цимент, пясък, едър добавъчен материал, арматурни стомани, химически добавки и др.) се доставят от предварително оценени доставчици с доказани качества и се придружават от свидетелство за качество и декларация за съответствие, а акредитирана независима лаборотория извършва непрекъснато входящ контрол съгласно нормативните документи и план за входящ контрол, регламентиран в Системата за производствен контрол.

Бихте ли представили някой от новите продукти от гамата Ви.
Нов продукт, с широко приложение в инфраструктурния сектор, е бетонен предпазен елемент „Ню Джърси“, който нашата фирма произвежда отскоро. В различните държави, където се използва, височината му е между 80 и 115cm. Основното предимство на бетонната преграда е, че при катастрофа не позволява автомобилът да се преобърне в насрещното платно. Отделните елементи се свързват помежду си посредством специален, вандалоустойчив захват, осигуряващ надеждна връзка за съвместната им работа. Монтират се без допълнително прикрепване към основата, което прави системата гъвкава. При по-силен сблъсък те могат да се изместят странично, като по този начин се намалява силата на удара и скоростта на движение на превозното средство. При мостове страничните стени се захващат с анкери към пътното платно, за което се оставят предварително отвори. Предпазните стени се произвеждат със стандартна дължина на правите елементи – 4m, и дължина – 1m., 2m. на елементите в хоризонтална крива. Височината им е 82cm.