ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 3, 2013

ATLAS WEYHAUSEN представи нови модели и разработки с новото име ATLAS weycor

ATLAS WEYHAUSEN представи нови модели и разработки с новото име ATLAS weycor

Немската марка представи на bauma 2013 изцяло обновената си гама челни товарачи и валяци под новото име ATLAS weycor. Новата гама челни товарачи е оборудвана с новоразработените двигатели Deutz, новата серия отговаря на изискванията за вредни емисии, патентованата Start-stop система, обновен дизайни и два нови модела.

На bauma 2013 дебютираха новите модели AR60 и AR105e. С тези две попълнения гамата челни товарачи ATLAS weycor покрива пълна гама от модели с обем на кофата от 0,32m3 до 2,7m3 и вариации в размерите и приложенията.

Дебютантът AR30 e най-малкият модел сред челните товарачи ATLAS weycor със стандартен обем на кофата 0.32m3, работно тегло 2150кг, ширина 1,25m и дизелов двигател Perkins с мощност 34 конски сили. Той е разработен, за да отговори на нуждите в строителството и поддръжката на пътища, където работните площадки са тесни и с ограничен достъп.

С включването си в редиците на товарачите ATLAS, AR105e става най-мощният модел в гамата, със завидното работно тегло от 9450 килограма и капацитет на кофата до 2,4m3 и двигател Deutz TCD 4.1 турбо. AR 105е има нов тип кабина, която ще се появи и на новите модели AR 65е - AR 85е в началото на следващата година. Всички елементи за управление са преработени, с най-важните елементи, интегрирани в нов многофункционален подлакътник.

AR 105e e от моделите на новата серия, които вече оперират със специално разработените нови двигатели Deutz TCD.

Новата серия обхваща моделите от 75 конски сили нагоре, които са с качествено изпитани екологични двигатели, осигуряващи до 12% по-голяма мощност при по-ниска консумация на гориво. Новоразработените двигатели Deutz серия TCD покриват изискванията на EU Stage IIIB и US EPA Tier 4. Моделите на ATLAS weycor използват следните три типа двигатели: TCD 2.9 L4, TCD 3.6 L4 и TCD 4.1 L4.

Съвместно с Deutz и пратньорите си Linde Hydraulics и Bocsh Rexroth, ATLAS weycor показа разработената “Start-Stop” система при моделите от серията “e” - AR60e и AR80e.

Тя предлага избор от хидравлично и електрическо задвижване, като изборът може да бъде направен и активиран чрез педала на газта, джойстика или волана. Тази система автоматично изключва двигателя при нулево натоварване до стартиране на следващо, когато хидравликата незабавно рестартира двигателя отново. С това ново решение се избягва продължителният период на консумация на гориво на празен ход.

Гамата двубандажни и eднобандажни валяци ATLAS weycor остава с познатите модели. Моделите еднобандажни валяци са с променена просторна кабина с отлична периферна видимост и ниска конструктивна височина. Цялата предна конструкция е заварена, за да се гарантира максимална стабилност. Валяците ATLAS weycor са оборудвани с предни и задни ножове за отстраняване на полепнал материал, а системата за „HA Control” гарантира съвършеното им приспособяване към различни типове настилка и подобрена способност на катерене при трудни терени.

Иновекс Груп е изключителен представител на ATLAS WEYHAUSEN в България.