ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 3, 2013

Ученици на практика в завода на Лео-Бетонови изделия

Ученици на практика в завода на Лео-Бетонови изделия

Ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” в Бургас тръгват на практика в завода на ЛЕО – Бетонови изделия.

Дванадесетокласниците имаха кратки занятия тази година. Три паралелки „Строителство и архитектура” посетиха завода заедно с ръководителя на учебната практика в гимназията инж. Таня Цоцоманска.

От следващата година посещенията в ЛЕО ще бъдат включени в практическата програма и на други класове на професионалната гимназия.

Първите стажанти се запознаха с целия производствен процес. Практиката започна от инструктажа за безопасност, който е част от всяка работна смяна в завода. След това учениците видяха как в новия завод на ЛЕО влизат суровините и излизат като готова бетонова продукция. Те се запознаха с изпитването на продукцията в специализираната лаборатория и с интерес слушаха обясненията на началника на производството Тодорка Ганева. Бъдещите строители се впечатлиха от лъскавите автоматизирани машини в новия завод на ЛЕО, питаха и каква информация съдържат етикетите на бетоновите изделия. Собственикът на завода Иван Димитров разказа как е основал фирмата си преди 20 години и как, където и да отидат в Бургас, региона или страната, хората няма как да не стъпят върху плочките на ЛЕО. Те са поставени пред веригите магазини, бензиностанции, хотели.

Учебната практика е съвместна дейност между ЛЕО–Бетонови изделия и Професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето”. Собственикът на ЛЕО – Иван Димитров, е бивш възпитаник на гимназията и подкрепя всички нейни добри инициативи. Преди два месеца той учреди и награда ЛЕО–Бетонови изделия в ежегодните професионални състезания, провеждани от гимназията.