ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина VII, брой 6, 2013

ХАУРАТОН БЪЛГАРИЯ участва в реализирането на значими обекти

Разговор с г-н Красимир Савов, Управител на Хауратон България

ХАУРАТОН БЪЛГАРИЯ участва в реализирането на значими обекти

Г-н Савов, тази година чествате 10 годиини на българския пазар. На какво разчитате, за да се справяте с предизвикателствата и да сте успешни през годините?
ХАУРАТОН БЪЛГАРИЯ е дъщерна компания на немската ХАУРАТОН ГмбХ&КоКГ, с 60 годишна история. През десетте години на своето съществуване и развитие фирмата успя да изгради успешен и опитен екип. Формулата ни в тези интересни времена е проста: изцяло вярваме в качеството на продуктите и техническите решения, които предлагаме; базираме се на богат международен опит, който успешно адаптираме според изискванията на българския пазар; стараем се да гледаме през очите на клиента.

Разкажете за някои реализирани проекти с Ваше участие.
ХАУРАТОН БЪЛГАРИЯ участва в реализирането на много на брой, значими обекти.

Главните улици в градовете: Пловдив, Асеновград, Поморие, Бургас и др. Площадите и прилежащите им площи на градовете: Добрич, Русе, Карнобат. През 2012 г. фирмата участва активно при пространственото оформление на зоните пред Националния Дворец на Културата, гр. София.

Продуктите бяха предпочетени заради безспорните технически предимства, а именно: улеи с увеличен хидравличен капацитет, в комбинация от чугунени решетки с тесен шлиц (изключително подходящи за пешеходни зони), надеждно осигурени срещу вандализъм, посредством секретно болтово заключване.

Новите пътнически терминали на летищата в гр. Варна и Бургас са изцяло отводнени с продуктите на компанията. При избора на елементите бяха взети предвид изключителната здравина на отводнителната гама FASERFIX (фазер-бетон).

Друг интересен обект, в който участва ХАУРАТОН още от самото начало на идейната фаза, е реконструкцията на пристанищния терминал на гр. Бургас. Предизвикателствата в процеса на проектиране бяха много, но с помощта на инженерния ни екип успяхме да дадем уникално по рода си решение – комбинация от отводнителна и канализационно система от продуктовата гама RECYFIX HICAP.

Предстои откриване на магазин от веригата за спортни стоки ДЕКАТЛОН. На този обект са използвани системни решения, включващи отводняването на прилежащите паркинг площи с елементи от гамата FASERFIX и пречистването на дъждовната вода посредством масло-уловители от гамата AQUAFIX.

В заключение, бихте ли споделили някои бъдещи планове и очаквания за развитието Ви?
Към момента използваме една малка част от продуктовата гама на компанията. С развитието на българския пазар и финансирането с Европейски средства е възможно да бъдат развити и използвани успешно останалите системни решения като тези за спортни терени и площадки, за отводняване на железопътни обекти и интермодални терминали, за пречистване на отпадни води от пътища и магистрали.



ХАУРАТОН БЪЛГАРИЯ

София 1504, бул.Евлоги Георгиев 105
тел.:02/ 9440761
факс:02/ 9440761